Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σε υψηλά έτους η οικονομική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη το Νοέμβριο
[Euro2day]: Σε υψηλά έτους η οικονομική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη το Νοέμβριο

[Euro2day]: Σε υψηλά έτους η οικονομική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη το Νοέμβριο

Στο 106,5 ενισχύθηκε ο δείκτης της Κομισιόν για την οικονομική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη, από 106,4 τον Οκτώβριο. Ωστόσο η άνοδος δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες, αφού οι αναλυτές ανέμεναν πως ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 107.

Οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις της ευρωζώνης ήταν πιο αισιόδοξες τον Νοέμβριο, αν και οι κατασκευαστές έχουν περιορίσει τα επενδυτικά τους σχέδια, σε «απάντηση» στην αυξανόμενη αβεβαιότητα για τις προοπτικές του παγκόσμιου εμπορίου.

Η μηνιαία σχετική έρευνα της Κομισιόν αποκάλυψε πως παρότι οι κατασκευαστές είναι λιγότερο αισιόδοξοι σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι πωλητές λιανικής και οι κατασκευαστικές εταιρίες ήταν πιο αισιόδοξες σε σχέση με τον Οκτώβριο, όπως ήταν και οι Ευρωπαίοι καταναλωτές.

Ως εκ τούτου, ο δείκτης της Κομισιόν για την οικονομική εμπιστοσύνη -ο οποίος αφορά ταυτόχρονα και σε επιχειρήσεις και σε καταναλωτές- ενισχύθηκε στο 106,5 τον Νοέμβριο από 106,4 τον Οκτώβριο. Η μέτρηση άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδά της από τον Δεκέμβριο του 2015, μεταδίδει το MarketWatch.

Ωστόσο, η άνοδος ήταν πιο αδύναμη από το αναμενόμενο, καθώς οι αναλυτές της Wall Street Journal ανέμεναν πως ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 107.

Στο μεταξύ οι ευρωπαϊκοί φορείς χάραξης πολιτικής ανησυχούν, αφενός, για την απότομη υποτίμηση της στερλίνας και αφετέρου, για τις ενδείξεις αυξανόμενου προστατευτισμού σε όλο τον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!