Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σε υψηλά διετίας ο βρετανικός πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο
[Euro2day]: Σε υψηλά διετίας ο βρετανικός πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

[Euro2day]: Σε υψηλά διετίας ο βρετανικός πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

Το ποσοστό του πληθωρισμού ενισχύθηκε σε 1%, δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδά του από τον Νοέμβριο του 2014. Ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,5%, ενώ οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 1,2% σε ετήσιους όρους. Αναμένονται περαιτέρω αυξήσεις.

Ο βρετανικός πληθωρισμός επιταχύνθηκε τον Σεπτέμβριο με τον πιο γρήγορο ρυθμό εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία ONS.

Το ποσοστό του πληθωρισμού ενισχύθηκε σε 1%, δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδά του από τον Νοέμβριο του 2014, έναντι 0,6% τον Αύγουστο και μιας μέσης πρόβλεψης των οικονομολόγων για 0,9%.

Ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,5%, δηλαδή στα υψηλότερά του εδώ και δύο χρόνια. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν κατά μέσο όρο 1,4%.

Οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 1,2% σε ετήσια βάση, σηματοδοτώντας το υψηλότερο ποσοστό εδώ και τρία χρόνια.

Οι τιμές πρώτων υλών εμφάνισαν ετήσια άνοδο 7,2% τον Σεπτέμβριο, έναντι 7,8% τον Αύγουστο, μερικώς λόγω του αργού που ενισχύθηκε 14,2%.

Τα συνολικά κόστη εισαγωγών παρουσίασαν άνοδο 9%.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η ONS δεν βλέπει σημαντικές επιπτώσεις της αδύναμης στερλίνας στις τιμές καταναλωτή, ωστόσο οι κινήσεις του βρετανικού νομίσματος επηρεάζουν τις τιμές παραγωγού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!