Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Υποβάθμισε την Τουρκία η Fitch
[Euro2day]: Υποβάθμισε την Τουρκία η Fitch

[Euro2day]: Υποβάθμισε την Τουρκία η Fitch

Οι κινήσεις μετά τις εκλογές έχουν αυξήσει την αβεβαιότητα σημειώνει ο οίκος στην ανάλυσή του. Κατατάσσει την γειτονική χώρα στην βαθμίδα ΒΒ διατηρώντας αρνητικό το outlook.

Τα αυξανόμενα οικονομικά ρίσκα οδήγησαν την Fitch να υποβαθμίσει κατά μια μονάδα την Τουρκία, στο BB διατηρώντας μάλιστα αρνητικό outlook.

Η Fitch πιστεύει ότι τα πτωτικά ρίσκα στην μακροοικονομική σταθερότητα έχουν αυξηθεί με την διεύρυνση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, το περισσότερο δύσκολο διεθνές περιβάλλον σε ότι αφορά το δανεισμό, την αύξηση του πληθωρισμού και τις συνέπειες της υποτίμησης της λίρας για τον ιδιωτικό τομέα που έχει σημαντικό μέρος του δανεισμού του σε δολάριο.

Οι κινήσεις μετά τις εκλογές έχουν αυξήσει την αβεβαιότητα σημειώνει ο οίκος στην ανάλυσή του.

Η απόφαση έρχεται μετά από μια σκληρή εβδομάδα για την λίρα αλλά και τα τουρκικά ομόλογα. Η απόφαση του Ερντογάν να διορίσει υπουργό Οικονομικών τον γαμπρό του φούντωσε τους φόβους των επενδυτών ότι δεν θα είναι ορθή η διαχείριση της οικονομίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει ότι το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα διευρυνθεί στο 6,1% το ΑΕΠ το 2018 εξαιτίας των υψηλότερων τιμών καυσίμων και της κατανάλωσης των νοικοκυριών.

Εκτιμά δε ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί πάνω από το διπλάσιο των χωρών με ανάλογη αξιολόγηση (ΒΒ), στο 13% το 2018 και το 10,8 το 2019

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!