Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σε υπουργικό και θεσμούς οι ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΠΑ και ΔΕΔΔΗΕ
[Euro2day]: Σε υπουργικό και θεσμούς οι ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΠΑ και ΔΕΔΔΗΕ

[Euro2day]: Σε υπουργικό και θεσμούς οι ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΠΑ και ΔΕΔΔΗΕ

Τις βασικές αρχές του ενεργειακού πολυνομοσχεδίου παρουσιάζει στο υπουργικό συμβούλιο ο Κ. Χατζηδάκης. Πωλητήρια 100% για Εμπορία και Υποδομές της ΔΕΠΑ. Προετοιμάζεται ιδιωτικοποίηση ΔΕΔΔΗΕ και έρχονται αλλαγές στη ΔΕΗ.

Αύριο Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάζονται από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη οι κύριοι άξονες του ενεργειακού πολυνομοσχεδίου με διατάξεις που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΠΑ και πιθανόν του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΗ .

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, εκτός απρόοπτου τα μέλη της κυβέρνησης θα έχουν στα χέρια τους αύριο το νομοσχέδιο με διατάξεις επί της αρχής που έχουν να κάνουν με μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας, και οι οποίες παράλληλα θα προωθηθούν στους θεσμούς στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής αξιολόγησης της οικονομίας.

Με πιο απλά λόγια το πολυθρύλητο θεσμικό πλαίσιο που θα ανοίγει το δρόμο πλήρους ιδιωτικοποίησης των κλάδων Εμπορίας και Υποδομών της ΔΕΠΑ, αλλά και την προετοιμασία της μερικής πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ. Στο πακέτο περιλαμβάνονται η απελευθέρωση των προσλήψεων και η εθελουσία έξοδος εργαζομένων της ΔΕΗ αλλά και η άρση των περιορισμών στις προμήθειες της δημόσιας εταιρείας. Το νομοσχέδιο δεν αποκλείεται να φτάσει προς ψήφιση στη Βουλή στο τέλος του Νοεμβρίου.

Πηγές αναφέρουν, ότι η Κομισιόν θέλει να χτενίσει… τις διατάξεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα τρία προαναφερόμενα σκέλη προκειμένου να εξετάσει αν εξυπηρετούνται οι στόχοι της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!