Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο
[Euro2day]: Υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

[Euro2day]: Υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Ο δείκτης υποχώρησε -μετά τη μεγάλη άνοδο που σημείωσε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο- στις 107,2 μονάδες από 108,4 τον Αύγουστο, παραμένοντας, ωστόσο, υψηλότερος από αυτόν της Ευρωζώνης.

Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της μηνιαίας έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επιχειρήσεις και καταναλωτές. Συγκεκριμένα, ο δείκτης (economic sentiment indicator, ESI) υποχώρησε από τις 103,1 μονάδες τον Αύγουστο στις 101,7 μονάδες, που σύμφωνα με το Reuters είναι χαμηλό επίπεδο σχεδόν πέντε ετών.

Στην Ελλάδα, ο δείκτης υποχώρησε -μετά τη μεγάλη άνοδο που σημείωσε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο- στις 107,2 μονάδες από 108,4 τον Αύγουστο, παραμένοντας υψηλότερος από αυτόν της Ευρωζώνης.

Η υποχώρηση του ESI στην Ελλάδα προέκυψε από τη μείωση της εμπιστοσύνης στον τομέα των υπηρεσιών (στις 20,2 μονάδες από 28,8 τον Αύγουστο) και στον κατασκευαστικό τομέα (στις -56,2 από -52,3 μονάδες), ενώ αυξημένη ήταν η εμπιστοσύνη στους τομείς της βιομηχανίας (στις 1,0 από 0,6 μονάδες) και του λιανικού εμπορίου (στις 32,9 από 22,6 μονάδες) καθώς και η καταναλωτική εμπιστοσύνη (στις -6,8 από -8,2 μονάδες).

Από την άλλη πλευρά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η μείωση του ESI στην Ευρωζώνη προέκυψε από τη σημαντική επιδείνωση της εμπιστοσύνης στη βιομηχανία και τη μικρή υποχώρησή της στο λιανικό εμπόριο, ενώ βελτιώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη και παρέμεινε περίπου σταθερή η εμπιστοσύνη στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!