Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το υπό βρετανική σημαία σουηδικό τάνκερ Stena Impero εγκαταλείπει το Ιράν
[Euro2day]: Το υπό βρετανική σημαία σουηδικό τάνκερ Stena Impero εγκαταλείπει το Ιράν

[Euro2day]: Το υπό βρετανική σημαία σουηδικό τάνκερ Stena Impero εγκαταλείπει το Ιράν

Οι ιρανικές αρχές είχαν κατηγορήσει το δεξαμενόπλοιο ότι είχε αγνοήσει τα σήματα κινδύνου και ότι είχε σβήσει τον αναμεταδότη του, αφού συγκρούστηκε με ένα αλιευτικό.

Το υπό βρετανική σημαία σουηδικό δεξαμενόπλοιο StenaImpero, το οποίο είχε συλληφθεί τον Ιούλιο από τις ιρανικές αρχές στο Στενό του Χορμούζ, άρχισε σήμερα τον απόπλου του από τα χωρικά ύδατα του Ιράν, ανακοίνωσαν οι αρχές ναυσιπλοΐας της επαρχίας Χορμοζγκάν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

“Το Stena Impero άρχισε να βγαίνει στη θάλασσα γύρω στις 09:00 τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδος) με κατεύθυνση τα διεθνή ύδατα του Περσικού Κόλπου”, αναφέρουν οι αρχές ναυσιπλοΐας της Χορμοζγκάν στον ιστότοπό τους.

Ωστόσο, παρά την έγκριση που έλαβε για την αποχώρησή του, “η δικογραφία για το πλοίο παραμένει ανοιχτή”, προσθέτουν.

Ο καπετάνιος του πλοίου και το πλήρωμά του έχουν “υπογράψει δήλωση στην οποία λένε ότι δεν έχουν κανένα αίτημα”, επισημαίνουν επίσης οι αρχές αυτές στον ιστότοπό τους χωρίς να διευκρινίσουν περαιτέρω.

Το πλοίο άρχισε να κινείται από το ιρανικό λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς προς τα διεθνή χωρικά ύδατα στις 09:00 τοπική ώρα, ανακοίνωσε παράλληλα και ο Οργανισμός Λιμένων και Ναυσιπλοΐας του Ιράν.

Η ιρανική αυτή υπηρεσία πρόσθεσε και αυτή σε ανακοίνωσή της ότι ακόμη είναι ανοιχτή η δικαστική υπόθεση για το δεξαμενόπλοιο και ότι συνεχίζεται η διαδικασία εξέτασης “παραβιάσεων” που έγιναν από αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!