Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΥΠΟΙΚ: Πλέγμα δράσεων για παροχή ρευστότητας στην οικονομία
[Euro2day]: ΥΠΟΙΚ: Πλέγμα δράσεων για παροχή ρευστότητας στην οικονομία

[Euro2day]: ΥΠΟΙΚ: Πλέγμα δράσεων για παροχή ρευστότητας στην οικονομία

Επενδύσεις σε έργα νέας γενιάς αλλά και σε μεγάλα έργα που χρονίζουν είναι οι προτεραιότητες του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία».

Πλέγμα δράσεων προωθεί τους πρώτους μήνες του έτους το υπουργείο Οικονομίας για την παροχή ρευστότητας στην οικονομίας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τις νέες προτεραιότητες του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» – ΕΠΑνΕΚ καθόρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης και αυτές αφορούν σε επενδύσεις έργων νέας γενιάς αλλά και μεγάλα έργα που χρονίζουν.
Εκτιμάται από το υπουργείο ότι μέσα στο 2018 οι εντάξεις έργων, στο πλαίσιο του ΕΠΑνΕΚ, θα ξεπεράσουν το 60% του προϋπολογισμού του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα 92 προσκλήσεις υποβολής προτάσεων / αιτήσεων για υποδομές και ενισχύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 3,2 δισ. ευρώ (69% του προϋπολογισμού του ΕΠΑνΕΚ). Από αυτές οι 13 αφορούν σε προκηρύξεις δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις (προϋπολογισμού περίπου 1,2 δισ. ευρώ), οι 4 προσκλήσεις αφορούν στη σύσταση χρηματοδοτικών εργαλείων (ύψους 868 εκατ. ευρώ), 5 αφορούν σε παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της προσαρμοστικότητας των εργαζομένων στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις (ύψους 126 εκατ. ευρώ), ενώ οι υπόλοιπες αφορούν σε έργα υποδομών στους τομείς του Πολιτισμού και Τουρισμού, της Έρευνας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος και της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!