Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΥΠΟΙΑΝ: Ωρα αποφάσεων για το πλαφόν στα καύσιμα
[Euro2day]: ΥΠΟΙΑΝ: Ωρα αποφάσεων για το πλαφόν στα καύσιμα

[Euro2day]: ΥΠΟΙΑΝ: Ωρα αποφάσεων για το πλαφόν στα καύσιμα

Τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ μελετά το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Πηγές αναφέρουν πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν το αργότερο σε 10 μέρες. Την ανάγκη εφαρμογής του ισοδύναμου μέτρου των μεταφορικών των καυσίμων, σημειώνει το υπουργείο.

Στην επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο σε δέκα μέρες αναμένεται να αποφασίσει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για το αν θα υιοθετήσει τη γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την επιβολή πλαφόν στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης .

Αυτό αναφέρουν πηγές του υπουργείου, με την πολιτική ηγεσία – εκτός απρόοπτου – να μην είναι και τόσο ζεστή για τη λήψη ενός τέτοιου μέτρου. Αν και η ΡΑΕ κινητοποιήθηκε μετά από σχετική παραγγελία της γενικής γραμματείας Εμπορίου, εντούτοις μάλλον η απόφαση για την επιβολή πλαφόν απομακρύνεται…

Αν και βέβαια, οι ίδιοι κύκλοι δεν απέκλειαν τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο προσανατολίζονται μάλλον σε επιλογές πιο μακροπρόθεσμες. Και βασικά στην έκδοση της απόφασης από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την εφαρμογή του ισοδύναμου μέτρου των μεταφορικών σε αντιστάθμισμα της μείωσης του συντελεστή του ΦΠΑ στα νησιά. Πρόκειται για απόφαση η οποία ουσιαστικά θα επιδοτεί τη δαπάνη της μεταφοράς των καυσίμων στα νησιά.

Στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης θεωρούν ότι η εφαρμογή του μέτρου των ανώτατων τιμών καταναλωτή θα δώσει βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα αν και όπως σημειώνουν στελέχη του, η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε από τη ΡΑΕ, έχει διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με το μοντέλο που εξέτασε η γενική γραμματεία Εμπορίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!