Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΥΠΕΞ Κίνας: Μοναδική σωστή επιλογή η συνεργασία με ΗΠΑ
[Euro2day]: ΥΠΕΞ Κίνας: Μοναδική σωστή επιλογή η συνεργασία με ΗΠΑ

[Euro2day]: ΥΠΕΞ Κίνας: Μοναδική σωστή επιλογή η συνεργασία με ΗΠΑ

«Η συνεργασία είναι η μοναδική σωστή επιλογή για την Κίνα και τις ΗΠΑ. Είναι επίσης η καθολική προσδοκία της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο Γουάνγκ.

Η Κίνα και οι ΗΠΑ θα πρέπει να διαχειριστούν τις διαφορές τους μέσω διαλόγου και διαβουλεύσεων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι.

Τα σχόλια του Γουάνγκ έγιναν κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στο περιθώριο της συνόδου της Ένωσης των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

«Η συνεργασία είναι η μοναδική σωστή επιλογή για την Κίνα και τις ΗΠΑ. Είναι επίσης η καθολική προσδοκία της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο Γουάνγκ, προσθέτοντας ότι η αντιπαράθεση μπορεί να δημιουργήσει μόνο μια κατάσταση χωρίς νικητές, επιζήμια για την παγκόσμια ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας δήλωσε ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να διαχειριστούν τις διαφορές τους και να επιλύσουν τα προβλήματά τους μέσω διαλόγου και διαβουλεύσεων με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και ισότιμα, ούτως ώστε οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ να προχωρήσουν τη σωστή κατεύθυνση.

Από την πλευρά του, ο Πομπέο δήλωσε ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας είναι πολύ σημαντικές, προσθέτοντας ότι η αμερικανική πλευρά αναμένει ότι θα επιτύχουν και οι δύο χώρες και ότι δεν σκοπεύει να ανακόψει την ανάπτυξη της Κίνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!