Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Υπέρ της μεταρρύθμισης του ΠΟΕ τάσσεται η Κίνα
[Euro2day]: Υπέρ της μεταρρύθμισης του ΠΟΕ τάσσεται η Κίνα

[Euro2day]: Υπέρ της μεταρρύθμισης του ΠΟΕ τάσσεται η Κίνα

«Η Κίνα στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις και τις βελτιώσεις του υφιστάμενου συστήματος, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα του ΠΟΕ και διατηρώντας παράλληλα την εξουσία του», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Η Κίνα στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), δήλωσε σήμερα ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν θα πρέπει να γίνουν μονομερώς ή με τη δημιουργία κάποιου νέου οργανισμού.

Μιλώντας σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης στο Πεκίνο με τους ηγέτες των έξι κορυφαίων διεθνών οικονομικών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών, ο Λι δήλωσε ότι ο ΠΟΕ βρίσκεται αντιμέτωπος με κρίση επιβίωσης. «Κάποια από τα μέλη του θέλουν να κινηθεί αυτόνομα, ενώ κάποια άλλα θέλουν να καταργηθεί και θα ξεκινήσει και πάλι από την αρχή».

Ο περιορισμός της μονομέρειας και του προστατευτισμού είναι ένα κοινό έργο που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες και θα πρέπει να εντάσσεται στις μεταρρυθμίσεις του ΠΟΕ, δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός.

«Η Κίνα στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις και τις βελτιώσεις του υφιστάμενου συστήματος, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα του ΠΟΕ και διατηρώντας παράλληλα την εξουσία του», δήλωσε ο Λι. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο ίδιος επεσήμανε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η πορεία της απελευθέρωσης του εμπορίου και δεν θα πρέπει να αλλάξουν οι θεμελιώδεις αρχές του ΠΟΕ, όπως η ανοικτή οικονομία, η διαφάνεια, η συμμετοχή όλων και η μη διακριτική μεταχείριση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!