Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Υπέρ μακράς καθυστέρησης του Brexit ο Ντόναλντ Τουσκ
[Euro2day]: Υπέρ μακράς καθυστέρησης του Brexit ο Ντόναλντ Τουσκ

[Euro2day]: Υπέρ μακράς καθυστέρησης του Brexit ο Ντόναλντ Τουσκ

Μεγάλη πίστωση χρόνου στη Μεγάλη Βρετανία θα προτείνει στους 27 της ΕΕ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εάν το Λονδίνο κρίνει ότι είναι απαραίτητη για να εξετάσει ξανά τη στρατηγική του. Τα τέσσερα επικρατέστερα σενάρια.

Στο ενδεχόμενο μίας μακράς παράτασης του Άρθρου 50 που θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ξανασκεφθεί τη στρατηγική του στο Brexit, αναφέρεται ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Με μήνυμά του στο Twitter, ο Ντόναλντ Τουσκ σημειώνει ότι «κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων του θα προτείνει στα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να είναι ανοιχτά σε μία μακρά παράταση, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο κρίνει ότι αυτή είναι απαραίτητη για να εξετάσει ξανά τη στρατηγική του όσον αφορά το Brexit και να ανοικοδομήσει συναίνεση σχετικά με αυτό».

Την ίδια ώρα, και ο υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μακράς καθυστέρησης της εξόδου από το μπλοκ.

«Αυτό δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας και η ΕΕ μας στέλνει το μήνυμα ότι μόνο με συμφωνία είναι πιθανό να μας δώσει μια περιορισμένη ‘τεχνική’ παράταση ώστε να ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία.

»Αν δεν έχουμε συμφωνία και αν εξακολουθήσουμε να συζητάμε μεταξύ μας ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να προχωρήσουμε, τότε είναι πολύ πιθανό η ΕΕ να επιμείνει σε μια σημαντικά μεγαλύτερη περίοδο (παράτασης)», δήλωσε ο Φίλιπ Χάμοντ στο Sky News.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!