Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΥΠΕΝ: Τροπολογία για μονάδες της Κρήτης, μηχανισμό ΑΔΙ και προσλήψεις στη ΡΑΕ
[Euro2day]: ΥΠΕΝ: Τροπολογία για μονάδες της Κρήτης, μηχανισμό ΑΔΙ και προσλήψεις στη ΡΑΕ

[Euro2day]: ΥΠΕΝ: Τροπολογία για μονάδες της Κρήτης, μηχανισμό ΑΔΙ και προσλήψεις στη ΡΑΕ

Παράταση της λειτουργίας των ατμοηλεκτρικών μονάδων της Κρήτης και μετά το τέλος του 2019. Καθιερώνεται μακροχρόνιος μηχανισμός αποζημίωσης επάρκειας ισχύος (ΑΔΙ) για τους ηλεκτροπαραγωγούς. Περιορίζεται η αστική και ποινική ευθύνη των μελών και εισηγητών της ΡΑΕ. Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις στην Αρχή εκτός ΑΣΕΠ.

Την παράταση της λειτουργίας των ατμοηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ στην Κρήτη και μετά την 1η Ιανουαρίου του 2020, την καθιέρωση μακροχρόνιου μηχανισμού αποζημίωσης επάρκειας ισχύος (ΑΔΙ) για να διασωθεί η «Πτολεμαϊδα V» αλλά και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ανεξαρτησία της λειτουργίας της ΡΑΕ προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Ειδικότερα, με διατάξεις προβλέπεται ότι κατά τη λειτουργία τους, οι ατμοηλεκτρικές μονάδες που εμπίπτουν στους περιορισμούς της κοινοτικής οδηγίας (θα έπρεπε να κλείσουν) δύνανται να λειτουργούν και μετά την 1.1.2020 με τις οριακές τιμές εκπομπών αερίων ρύπων που προβλέπονται στις Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) τους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Οδηγιών 2001/80/ΕΚ και 2008/1/ΕΚ. Οι παρεκκλίσεις αυτές έχουν σκοπό την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Κρήτης και τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της νήσου για το χρονικό διάστημα από το έτος 2020 και μέχρι την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί το έτος 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!