Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Υπεγράφη σύμβαση για την κατασκευή νέου ΧΥΤΥ στα Χανιά
[Euro2day]: Υπεγράφη σύμβαση για την κατασκευή νέου ΧΥΤΥ στα Χανιά

[Euro2day]: Υπεγράφη σύμβαση για την κατασκευή νέου ΧΥΤΥ στα Χανιά

Η σύμβαση για το έργο προϋπολογισμού 5,7 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράφηκε από τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας «Ηλέκτωρ ΑΕ» Χαράλαμπο Σοφιανό και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων για τα επόμενα χρόνια στα Χανιά, αναμένεται να δώσει ο νέος Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), που θα κατασκευασθεί σε σημείο όπου υπάρχει η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων. Η δημιουργία νέου ΧΥΤΥ κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι ο υφιστάμενος σήμερα χώρος είναι ήδη κορεσμένος.

Η σύμβαση για το έργο προϋπολογισμού 5,7 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράφηκε σήμερα στο δημαρχείο από τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας «Ηλέκτωρ ΑΕ» Χαράλαμπο Σοφιανό και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Γιάννη Κουτράκη.

Εκτός από την κατασκευή του ΧΥΤΥ, η σύμβαση προβλέπει και την κατασκευή μονάδας βιολογικού καθαρισμού, ενώ το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης με βάση τη σύμβαση ορίστηκε στους 18 μήνες. «Η κατασκευή του νέου ΧΥΤΥ είναι σημαντικός σταθμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη δυτική Κρήτη», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Χαράλαμπος Σοφιανός επισήμανε ότι «η διαχείριση των απορριμμάτων θα αποτελέσει κεντρικό ζήτημα τα επόμενα χρόνια και θα πρέπει να αυξηθούν οι δείκτες διαχείρισης».

Στην αναγκαιότητα για την κατασκευή του νέου χώρου αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΙΣΑ Γιάννης Κουτράκης, υπογραμμίζοντας ότι «για τη δρομολόγηση του έργου τηρήθηκε αυστηρό χρονοδιάγραμμα και δεν χάθηκε καμία προθεσμία, για να φθάσουμε σε αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα».

Ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΔΙΣΑ Ηρακλής Καραπατάκης ανέφερε ότι το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και από το πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» του υπουργείου Περιβάλλοντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!