Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι είπε η Αχτσιόγλου για την επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχους
[Euro2day]: Τι είπε η Αχτσιόγλου για την επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχους

[Euro2day]: Τι είπε η Αχτσιόγλου για την επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχους

Την απόφαση του ΣτΕ επικαλέστηκε η υπουργός Εργασίας, για να ξεδιαλύνει το τοπίο όσον αφορά στην επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους.

Σε συνέντευξή της στον ρ/σ “News 24/7 στους 88,6”, η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στην υλοποίηση των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τονίζοντας: «Όλα τα θετικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα νομοθετηθούν και θα υλοποιηθούν κανονικά και θα αρχίσουν να ισχύουν από 1/1/2019» και συμπλήρωσε: «Εντός της εβδομάδας καταθέτουμε το νομοσχέδιο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Από 1/1/2019, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, το ποσοστό της εισφοράς για την κύρια σύνταξη από 20% που είναι σήμερα, θα μειωθεί στο 13,3% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, ενώ χαμηλότερο θα είναι για τους αγρότες (από το 18% στο 12%). Θα έχουν δηλαδή μία μείωση της εισφοράς για την κύρια σύνταξη της τάξης του 33%».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε, επίσης, ότι «δεύτερη επιπρόσθετη ελάφρυνση θα υπάρχει για τους επιστήμονες, δηλαδή γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, οι οποίοι πληρώνουν εισφορές και για επικούρηση και εφάπαξ. Σε αυτούς, το πόσο που θα καταβάλλουν θα είναι το ελάχιστο που ορίζεται από το νόμο για όλους, δηλαδή τα 64,5 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα, αυτή η ελάφρυνση για την επικούρηση και το εφάπαξ θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/2017».

Αναφερόμενη στο μέτρο της απομείωσης της προσωπικής διαφοράς για το 2019, η υπουργός Εργασίας δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε εξαιρετικά καλό σημείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!