Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΗΠΑ: Η Εθνική Ενωση Μεταποίησης έπεσε θύμα χάκερ από την Κίνα
[Euro2day]: ΗΠΑ: Η Εθνική Ενωση Μεταποίησης έπεσε θύμα χάκερ από την Κίνα

[Euro2day]: ΗΠΑ: Η Εθνική Ενωση Μεταποίησης έπεσε θύμα χάκερ από την Κίνα

Η παραβίαση του εσωτερικού δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών του πανίσχυρου κλαδικού φορέα της Ουάσινγκτον δείχνει πώς το Πεκίνο έχει προσπαθήσει να εξασφαλίσει ένα πλεονέκτημα στον εμπορικό πόλεμο των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Ενώ οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου εντάθηκαν νωρίτερα φέτος, υπάρχουν υποψίες ότι Κινέζοι χάκερ παραβίασαν το σύστημα ενός κλαδικού φορέα για τις αμερικανικές μεταποιητικές εταιρίες, ο οποίος συνέβαλε στη διαμόρφωση των εμπορικών πολιτικών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δύο πρόσωπα με γνώση του θέματος.

Η Εθνική Ένωση Μεταποίησης (NAM) έπεσε θύμα χάκερ φέτος το καλοκαίρι και προσέλαβε μια εταιρία κυβερνοασφάλειας, η οποία κατέληξε ότι η επίθεση προήλθε από την Κίνα, δήλωσαν οι δύο πηγές. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η εταιρία ασφάλειας, η οποία δεν κατονομάστηκε, προχώρησε στην εκτίμηση αυτή βάσει της χρήσης εργαλείων και τεχνικών που στο παρελθόν έχουν συνδεθεί με γνωστές ομάδες Κινέζων χάκερ.

Η παραβίαση του εσωτερικού δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών ενός πανίσχυρου κλαδικού φορέα της Ουάσινγκτον δείχνει το πώς η Κίνα έχει προσπαθήσει να εξασφαλίσει ένα πλεονέκτημα στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Δεν είναι σαφές ποια στοιχεία υπεκλάπησαν. Η NAM προσέλαβε μια ανεξάρτητη εταιρία κυβερνοασφάλειας για να αντιμετωπίσει την παραβίαση και να σταματήσει την εισβολή.

Η εκπρόσωπος Έριν Στρίτερ δήλωσε ότι δεδομένου του κύρους της NAM «γνωρίζουμε ότι είμαστε στόχος κυβερνοεπιθέσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!