Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΗΠΑ: Ο δείκτης τιμών εισαγωγών υποχώρησε 0,4% τον Ιούνιο
[Euro2day]: ΗΠΑ: Ο δείκτης τιμών εισαγωγών υποχώρησε 0,4% τον Ιούνιο

[Euro2day]: ΗΠΑ: Ο δείκτης τιμών εισαγωγών υποχώρησε 0,4% τον Ιούνιο

Ο δείκτης τιμών εισαγωγών έκανε «βουτιά», σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση του τελευταίου ενάμιση έτους. Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι τιμές εισαγωγής υποχώρησαν 0,3%. Πώς εξηγείται και η σχέση με τους δασμούς.

Το κόστος των εισαγόμενων προϊόντων υποχώρησε απότομα τον Ιούνιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου ενάμιση έτους, αν και δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ, καθώς αναμένεται να εφαρμοστούν οι δασμοί μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών.

Ο δείκτης τιμών εισαγωγών έκανε «βουτιά» 0,4%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση του τελευταίου ενάμιση έτους. Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι τιμές εισαγωγής υποχώρησαν 0,3%.

Τι έγινε

Το κόστος εισαγόμενου πετρελαίου και φυσικού αερίου κινήθηκε χαμηλότερα τον Ιούνιο. Οι τιμές αργού αναμένονται να αυξηθούν τον επόμενο μήνα, όχι όμως και του φυσικού αερίου.

Το κόστος των εισαγωγών στη διατροφή, τα καταναλωτικά είδη και των αυτοκινήτων επίσης ήταν χαμηλότερο. Αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί ως μία προσπάθεια από τους ξένους προμηθευτές να πουλήσουν προϊόντα γρήγορα, πριν εφαρμοστούν οι δασμοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!