Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΗΠΑ: Debate 10 υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών
[Euro2day]: ΗΠΑ: Debate 10 υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών

[Euro2day]: ΗΠΑ: Debate 10 υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Οι Αμερικανοί παρακολούθησαν το βράδυ τηλεμαχία δέκα υποψηφίων για το χρίσμα του δημοκρατικού κόμματος, στην οποία συμμετείχαν για πρώτη φορά και οι τρεις επικρατέστεροι υποψήφιοι: Μπάιντεν, Σάντερς και Γουόρεν.

Κεντρικό ρόλο στην τηλεμαχία των δέκα υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών το 2020 διαδραμάτισαν η καθολική ασφάλιση και η οπλοκατοχή. Οι γερουσιαστές ΜπέρνιΣάντερς και Ελίζαμπεθ Γουόρεν υπερασπίστηκαν τα σχέδια του πρώην προέδρου Μπάρακ Ομπάμα για μια ασφάλιση όλων των Αμερικανών πολιτών.

Ο Μπέρνι Σάντερς υπενθύμισε μεταξύ άλλων ότι: «Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σήμερα 87 εκατ. Αμερικανοί είναι είτε ανασφάλιστοι, είτε η ασφάλεια που έχουν δεν καλύπτει τις ανάγκες τους, ενώ την ίδια στιγμή μισό εκατ. Αμερικανοί βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας».

Από την πλευρά της η γερουσιαστής ΕλίζαμπεθΓουόρεν αναφέρθηκε στον θεμελιωτή της καθολικής ασφάλισης στις ΗΠΑ:«Οφείλουμε να είμαστε σαφείς. Χρωστάμε πολλά στον πρώην πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος προώθησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην κοινωνική ασφάλιση έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Ποιος θα τα βάλει με το λόμπι των όπλων;

Από την τηλεμαχία δεν θα μπορούσε να λείπει το ζήτημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. Αφορμή ο πρόσφατος θάνατος 22 ατόμων στο Ελ Πάσο της Πολιτείας Τέξας. Ο πρώην αντιπρόεδρος ΤζοΜπάιντεν απάντησε στο ερώτημα πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πανίσχυρο αμερικανικό λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής NRA: «Μα το έχω κάνει στο παρελθόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!