Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΙΟΒΕ: Φεύγει το «μεράκι» των Ελλήνων να γίνουν επιχειρηματίες
[Euro2day]: ΙΟΒΕ: Φεύγει το «μεράκι» των Ελλήνων να γίνουν επιχειρηματίες

[Euro2day]: ΙΟΒΕ: Φεύγει το «μεράκι» των Ελλήνων να γίνουν επιχειρηματίες

Η κρίση και τα αντικίνητρα μειώνουν την επιθυμία των Ελλήνων να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. Σε επίπεδα ρεκόρ η ενασχόληση στον πρωτογενή κλάδο. Διπλάσιο το αρχικό κεφάλαιο που απαιτείται για έναρξη εταιρείας στην Ελλάδα σε σχέση με το μέσο όρο των ανεπτυγμένων χωρών.

’λλα περίπου 200.00 άτομα διέκοψαν ή ανέστειλαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα το 2015 στην Ελλάδα, σε σχέση με το 2014, ενώ οι τάσεις επιχειρηματικότητας αρχικών σταδίων μειώνονται σημαντικά για τους άνδρες, έναντι οριακής αύξησης για τις γυναίκες.

Σε κλαδικό επίπεδο, το 2015 σημειώνεται εκτίναξη του ποσοστού που ασχολείται με τον πρωτογενή κλάδο, στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ (12%), και ταυτόχρονα το υψηλότερο στην Ευρώπη, καθώς πολλοί Έλληνες λόγω της κρίσης και της ανεργίας εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα, είτε αναζητώντας τρόπους βιοπορισμού, είτε εκμεταλλευόμενοι ευκαιρίες.

Γι΄αυτό άλλωστε και η επιχειρηματικότητα ανάγκης, αν και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2008, παραμένει ακόμη σε υψηλά επίπεδα μεταξύ των χωρών καινοτομίας (ανεπτυγμένες).

Παρά όμως την κρίση και την υψηλή ανεργία, τα διοικητικά βάρη και τα οικονομικά κόστη δεν φαίνεται να υποχωρούν καθώς για την έναρξη μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα μας, απαιτείται διπλάσιο αρχικό κεφάλαιο (30.000 ευρώ) σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο (16.400 ευρώ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!