Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΙΟΒΕ: Ανάπτυξη γύρω στο 2% στην Ελλάδα το 2018
[Euro2day]: ΙΟΒΕ: Ανάπτυξη γύρω στο 2% στην Ελλάδα το 2018

[Euro2day]: ΙΟΒΕ: Ανάπτυξη γύρω στο 2% στην Ελλάδα το 2018

Η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να ενισχυθεί λόγω της ανόδου των εξαγωγών, ενώ οι επενδύσεις θα έχουν σημαντική συμβολή στην αύξηση του ΑΕΠ, σημειώνει στην έκθεση του. Που θα κινηθεί η ανεργία.

Τη δεύτερη έκθεση του για το 2018 παρουσίασε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ),στο πλαίσιο των περιοδικών επισκοπήσεων της ελληνικής οικονομίας.

Όπως σημειώνει, αυτή πραγματοποιείται λίγο πριν από ένα σημείο καμπής στα πρόσφατα έτη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία ευρύτερα, καθώς από το τέλος του προσεχούς Αυγούστου η χώρα δεν θα βρίσκεται σε Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής για πρώτη φορά ύστερα από παραπάνω από οκτώ χρόνια.

Το γεγονός δημιουργεί σημαντικές προκλήσεις για τη διατήρηση της επιτευχθείσας δημοσιονομικής προσαρμογής, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, τη χρηματοδότηση του ελληνικού κράτους, καθώς και της εγχώριας οικονομίας και τις προοπτικές ανάπτυξής της.

Τα κύρια σημεία της τριμηνιαίας έκθεσης του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία είναι τα εξής:
* Το θετικό διεθνές περιβάλλον διατηρείται το 2018 και αναμένεται να συνεχιστεί το 2019, υπό την επίδραση των συνεχιζόμενων «διευκολυντικών» νομισματικών και δημοσιονομικών πολιτικών στις περισσότερες χώρες. Ωστόσο, έχει αυξηθεί ο κίνδυνος επιβράδυνσης της αναπτυξιακής δυναμικής, ειδικά στις αναπτυγμένες οικονομίες. Το πρώτο τρίμηνο του 2018 η Ευρωζώνη αναπτύχθηκε με υψηλό ρυθμό κατά 2,5%, όμως οι δείκτες οικονομικού κλίματος, που αποτυπώνουν τις προσδοκίες, υποχωρούν και οι καθαρές εξαγωγές επιβραδύνονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!