Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ινδία: Φόβοι για χτύπημα στο ΑΕΠ από έλλειψη μετρητών
[Euro2day]: Ινδία: Φόβοι για χτύπημα στο ΑΕΠ από έλλειψη μετρητών

[Euro2day]: Ινδία: Φόβοι για χτύπημα στο ΑΕΠ από έλλειψη μετρητών

Η Fitch υποβάθμισε την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη της Ινδίας τη φετινή χρονιά στο 6,9% από 7,4% προηγουμένως. Για αχαρτογράφητα ύδατα προειδοποιούν οι αναλυτές. Δυσκολεύονται να καλύψουν τη ζήτηση οι τράπεζες.

Η οικονομία της Ινδίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 7,3% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο του 2016, αλλά αναμένεται να επιβραδυνθεί σημαντικά το τρέχον τρίμηνο εξαιτίας της απόφασης του πρωθυπουργού να καταργήσει τα χαρτονομίσματα των 500 και 1.000 ρουπίων.

«Τα νούμερα αυτά αφορούν το παρελθόν και δεν μας βοηθούν να προβλέψουμε τι θα γίνει δεδομένων των αλλαγών που έχουν προκύψει με την απονομισματοποίηση», δηλώνει ο Σαχίντ Τσινόι, οικονομολόγος της JP Morgan.

Η Fitch υποβάθμισε την Τρίτη την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη της Ινδίας τη φετινή χρονιά στο 6,9% από 7,4% προηγουμένως.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι Financial Times, oι περισσότερες προβλέψεις προειδοποιούν ότι το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα καταφέρει η κεντρική τράπεζα της Ινδίας να ρίξει χρήμα στην οικονομία.

«Όλοι μας βρισκόμαστε στο σκοτάδι επειδή έχουμε μπει σε αχαρτογράφητα ύδατα» αναφέρει ο Ραγιέβ Μάλικ, επικεφαλής οικονομολόγος στη CLSA. «Ξέρουμε ότι υπήρξε μεγάλο χτύπημα γιατί εξανεμίζεται το ρευστό που είναι διαθέσιμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!