Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Είκοσι μετανάστες από το πλοίο Open Arms υποδέχεται η Γαλλία
[Euro2day]: Είκοσι μετανάστες από το πλοίο Open Arms υποδέχεται η Γαλλία

[Euro2day]: Είκοσι μετανάστες από το πλοίο Open Arms υποδέχεται η Γαλλία

To πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Proactiva Open Arms έφθασε σήμερα στο λιμάνι της Αλχεθίρας, στη νότια Ισπανία, προκειμένου να αποβιβάσει 87 μετανάστες.

Η Γαλλία θα δεχθεί περίπου 20 από τους 87 μετανάστες που επιβαίνουν στο πλοίο Open Arms το οποίο έφθασε σήμερα στην Αλχεθίρας στην Ισπανία, ανακοίνωσε το Ελιζέ.

«Σε πνεύμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» και «λαμβανομένης υπόψη της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ισπανία που αντιμετωπίζει σημαντική άφιξη μεταναστών», η Γαλλία αποφάσισε να δεχθεί ένα μέρος των επιβατών, όπως είχε κάνει και με ορισμένους από εκείνους που αποβιβάστηκαν πρόσφατα στη Βαλένθια (από το πλοίο Aquarius), στη Μάλτα (από το πλοίο Lifeline) και στο Ποτσάλο στη Σικελία, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

Οπως σημειώνει το ΑΠΕ, τo πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Proactiva Open Arms έφθασε σήμερα στο λιμάνι της Αλχεθίρας, στη νότια Ισπανία, προκειμένου να αποβιβάσει 87 μετανάστες που είχαν διασωθεί στις 2 Αυγούστου ανοικτά της Λιβύης και τους οποίους η Ιταλία δεν ήθελε να δεχθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!