Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ifo: Προβλέπει ανάπτυξη 0,6% στη Γερμανία φέτος
[Euro2day]: Ifo: Προβλέπει ανάπτυξη 0,6% στη Γερμανία φέτος

[Euro2day]: Ifo: Προβλέπει ανάπτυξη 0,6% στη Γερμανία φέτος

Η γερμανική οικονομία ξεκίνησε υποτονικά το 2019 και πιθανόν αναπτύχθηκε με μέτριο μόνο ρυθμό το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του υπουργείου Οικονομίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το γερμανικό ινστιτούτο Ifo αναθεώρησε σήμερα πτωτικά την πρόβλεψή του για τον ρυθμό ανάπτυξης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας στο 0,6% από το 1,1% λόγω της ασθενέστερης ζήτησης από το εξωτερικό για βιομηχανικά προϊόντα και των αυξημένων αντιξοοτήτων για τους εξαγωγείς.

Η παγκόσμια επιβράδυνση, οι διαμάχες για τους δασμούς που πυροδότησαν οι πολιτικές «Πρώτα η Αμερική» του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο κίνδυνος μια χαοτικής εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ θα μπορούσαν να τερματίσουν την δεκαετή ανάπτυξη της εξαγωγικού προσανατολισμού γερμανικής οικονομίας.

Ο οικονομολόγος του Ifo Τίμο Βόλμερσχόιζερ δήλωσε ότι η γερμανική βιομηχανία –συμπεριλαμβανομένου του σημαντικού κλάδου των αυτοκινήτων–πιθανόν να μην συνεισφέρει καθόλου στη συνολική οικονομική ανάπτυξη φέτος.

«Η παγκόσμια ζήτηση για γερμανικά προϊόντα είναι ασθενής διότι η παγκόσμια οικονομία χάνει περαιτέρω δυναμική», δήλωσε ο Βολμερσχόιζερ.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μια ισχυρή αγορά εργασίας, ένα μέτριος πληθωρισμός και οι σημαντικές αυξήσεις μισθών θα στηρίξουν την ιδιωτική κατανάλωση, που αναμένεται να τονώσει τη συνολική ανάπτυξη. Οι κρατικές δαπάνες θα δώσουν στην οικονομία πρόσθετη ώθηση καθώς αναμένεται να αυξηθούν κατά 2,6% φέτος από 1,0% πέρυσι, δήλωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!