Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Υεμένη: Κάλεσμα ΟΗΕ σε Χούτι να μην εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια
[Euro2day]: Υεμένη: Κάλεσμα ΟΗΕ σε Χούτι να μην εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια

[Euro2day]: Υεμένη: Κάλεσμα ΟΗΕ σε Χούτι να μην εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια

Η χώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση παγκοσμίως, με περίπου 12 εκατομμύρια ανθρώπους, σχεδόν το 40% του πληθυσμού, να βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού.

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει ότι κάποιοι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι των Χούτι στην Υεμένη εμποδίζουν τη διανομή επισιτιστικής βοήθειας στον πληθυσμό της χώρας, μεγάλο μέρος του οποίου βρίσκεται στα πρόθυρα λιμού.
Ο Ντέιβιντ Μπίζλεϊ του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) επεσήμανε ότι εγείρονται συνεχώς εμπόδια που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες του οργανισμού να φτάσει στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ελπίζει «οι καλοί ηγέτες των Χούτι» να επικρατήσουν των διεφθαρμένων.

Τη Δευτέρα το WFP είχε απειλήσει να αναστείλει τις δραστηριότητές του στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες Χούτι εξαιτίας των φόβων ότι την υπεξαιρούν. «Το WFP δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αναστείλει τη διανομή τροφίμων στις περιοχές που ελέγχονται από την Ανσαρουλάχ», αν η βοήθεια δεν φτάνει σε αυτούς που τη χρειάζονται, είχε τονίσει ο Μπίζλεϊ σε επιστολή του.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, «Ανσαρουλάχ» είναι το όνομα του κινήματος των Χούτι που ελέγχουν το βόρειο και μεγάλο μέρος του δυτικού τμήματος της Υεμένης, όπως και την πρωτεύουσα Σανάα.

Η Υεμένη αντιμετωπίζει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση παγκοσμίως, με περίπου 12 εκατομμύρια ανθρώπους, σχεδόν το 40% του πληθυσμού, να βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού, σύμφωνα με τον Μπίζλεϊ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!