Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: IEA: Σε εξέλιξη η εξισορρόπηση της αγοράς
[Euro2day]: IEA: Σε εξέλιξη η εξισορρόπηση της αγοράς

[Euro2day]: IEA: Σε εξέλιξη η εξισορρόπηση της αγοράς

Ανοδικά αναθεώρησε η IEA την πρόβλεψη για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου φέτος και το 2018. Αισιόδοξη για την εξισορρόπηση αγοράς, αλλά θέλει χρόνο μέχρι να «φανεί» στις τιμές. Στο 87% η συμμόρφωση του ΟΠΕΚ στη συμφωνία.

Η αγορά πετρελαίου εξισορροπείται καθώς η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά περισσότερος χρόνος είναι απαραίτητος πριν τα μεταβαλλόμενα θεμελιώδη επηρεάσουν τις τιμές, τόνισε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) στην πιο πρόσφατη έκθεσή του.

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα φέτος, ανέφερε η IEA, αναθεωρώντας ανοδικά από 1,4 εκατ. που είχε εκτιμήσει τον περασμένο μήνα. Αυτό το momentum αναμένεται να συνεχιστεί και κατά το 2018, όταν η ζήτηση προβλέπεται να αυξηθεί κατά ακόμη 1,4 εκατ.

Αυτό θα πρέπει να απορροφήσει ένα μέρος της υπερπροσφοράς, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να περιορίσουν τον κορεσμό. Ωστόσο η συνεχιζόμενη αύξηση παραγωγής στη Λιβύη και στην Νιγηρία, τα δύο μέλη του καρτέλ που έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία, αλλά και στις ΗΠΑ, σημαίνει πως η εξισορρόπηση θα πάρει κι άλλο χρόνο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η IEA πρόσθεσε ότι, παρότι τα αποθέματα πετρελαίου συνεχίζουν να υποχωρούν, έχουν ακόμη «πολύ δρόμο» μέχρι να μειωθούν, καθώς και για να «φανεί» αυτό στις τιμές του μαύρου χρυσού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!