Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ιδιωτικοποιήσεις: Γκάζι σε κρίσιμους διαγωνισμούς από το ΤΑΙΠΕΔ
[Euro2day]: Ιδιωτικοποιήσεις: Γκάζι σε κρίσιμους διαγωνισμούς από το ΤΑΙΠΕΔ

[Euro2day]: Ιδιωτικοποιήσεις: Γκάζι σε κρίσιμους διαγωνισμούς από το ΤΑΙΠΕΔ

Ξεκινά η αξιοποίηση νέων περιουσιακών στοιχείων. Τα λιμάνια, οι μαρίνες και η υποθαλάσσια δεξαμενή φυσικού αερίου στην Καβάλα. Τα προβλήματα για την πώληση της ΔΕΠΑ και του 17% της ΔΕΗ. Κινητικότητα στο θέμα του Ελληνικού.

Δύο σημαντικοί διαγωνισμοί του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ ) και η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, περνούν τις επόμενες ημέρες στο επόμενο στάδιο. Ταυτόχρονα εντός των προσεχών εβδομάδων ξεκινούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση νέων περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, όπως η υποθαλάσσια αποθήκη φυσικού αερίου στη Νότια Καβάλα, ενώ προχωρά η προετοιμασία των διαγωνισμών για την παραχώρηση δραστηριοτήτων στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας, της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας.

Πιο σύνθετη φαίνεται πως αποδεικνύεται η πώληση του 65% της ΔΕΠΑ που ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ καθώς στην κυβέρνηση επεξεργάζονται διάφορα σενάρια, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές. Η περίπτωση της ΔΕΠΑ, αλλά και της πώλησης του 17% της ΔEΗ που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, δείχνουν πως έχει πάει περίπατο, για αντικειμενικούς λόγους, το αρχικό χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί με τους πιστωτές.

Για να προχωρήσει η υπόθεση της ΔΕΠΑ πρέπει να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους δανειστές (ως γνωστόν, εξετάζεται το «σπάσιμο» του ομίλου σε δραστηριότητες π.χ. δίκτυα διανομής, διεθνείς αγωγοί, κ.ά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!