Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι ιδιώτες κάνουν… ράλι στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
[Euro2day]: Οι ιδιώτες κάνουν… ράλι στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

[Euro2day]: Οι ιδιώτες κάνουν… ράλι στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Πώς διαμορφώνεται η αγορά μετά τη δυναμική είσοδο ανεξάρτητων στη λιανική. Τα μερίδια ανά προμηθευτή τον προηγούμενο μήνα. Οι τρεις κατηγορίες «παικτών». Οι εξελίξεις στη ζήτηση και τα μερίδια στην παραγωγή.

Η συνεχιζόμενη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και η άνοδος των μεριδίων των ανεξάρτητων προμηθευτών, με αντίστοιχη μείωση αυτών της ΔΕΗ , είναι τα χαρακτηριστικά της αγοράς τον Σεπτέμβριο, που σταδιακά παγιώνουν το νέο τοπίο.

Με βάση τα στοιχεία του Λειτουργού της Αγοράς (ΛΑΓΗΕ) για τον Σεπτέμβριο, η ζήτηση ηλεκτρικού στο ηπειρωτικό – διασυνδεμένο σύστημα, μειώθηκε κατά 4,48% έναντι του ίδιου μήνα του 2015, ενώ το εννεάμηνο η πτώση διαμορφώθηκε σε 2,34%.

Τον ίδιο μήνα το μερίδιο της ΔΕH ανήλθε σε 88,07%, μειωμένο κατά περίπου 2% έναντι του Αυγούστου και των ανεξάρτητων παραγωγών σε 11,73%, με την Ήρων (ΤΕΡΝΑ) να έχει την πρώτη θέση μεταξύ των ανεξάρτητων με 3,14% και την Protergia (Μυτιληναίος) που μειώνει συνεχώς της διαφορά από την πρώτη, με 2,98%.

Στην αγορά λιανικής, από την ανάλυση των μεριδίων και των χαρακτηριστικών των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά λιανικής, πέραν της ΔΕH, διαμορφώνονται τρεις βασικές κατηγορίες παικτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!