Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 24 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ιαπωνία: Σε υψηλά 10ετίας η επιχειρηματική εμπιστοσύνη
[Euro2day]: Ιαπωνία: Σε υψηλά 10ετίας η επιχειρηματική εμπιστοσύνη

[Euro2day]: Ιαπωνία: Σε υψηλά 10ετίας η επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Ο δείκτης της κεντρικής τράπεζας για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη των μεγάλων κατασκευαστών διαμορφώθηκε στο +22 για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, από +17. Η μέτρηση βρέθηκε στα υψηλότερά της από το Σεπτέμβριο του 2007.

Σε υψηλά 10 ετών ενισχύθηκε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγαλύτερων Ιαπώνων κατασκευαστών, στη διάρκεια του τριμήνου από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο. Η οικονομία εμφανίζει τις καλύτερες επιδόσεις της, κυρίως χάρη στην ανάκαμψη που παρουσιάζουν οι καταναλωτικές δαπάνες, όπως κατέδειξε έρευνα της κεντρικής τράπεζας.

Ο κύριος δείκτης που μετρά την εμπιστοσύνη των μεγάλων κατασκευαστών ενισχύθηκε σε +22 αυτό το διάστημα από +17 το προηγούμενο, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Πρόκειται για την πιο ισχυρή ανάγνωση από το Σεπτέμβριο του 2007.

Οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal είχαν κάνει πρόβλεψη για +18, επισημαίνει το MarketWatch.

Το καλύτερο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα δείχνει πως ο εταιρίες αισθάνονται πιο σίγουρες για την κατάσταση της οικονομίας, λιγότερο από τρεις εβδομάδες από τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών.

Ο αντίστοιχος δείκτης των μεγάλων εταιριών εκτός του τομέα της μεταποίησης διαμορφώθηκε σε +23, δηλαδή παρέμεινε αμετάβλητος από το προηγούμενο τρίμηνο. Η ανάγνωση επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των αναλυτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!