Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ιαπωνία: Δεν επιθυμούμε σκληρό Brexit
[Euro2day]: Ιαπωνία: Δεν επιθυμούμε σκληρό Brexit

[Euro2day]: Ιαπωνία: Δεν επιθυμούμε σκληρό Brexit

Σε περίπτωση εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, η Ιαπωνία προτίθεται να διαπραγματευτεί μαζί της συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης, δήλωσε Ιάπωνας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Την ανησυχία της ιαπωνικής κυβέρνησης για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, εξέφρασε μιλώντας σε δημοσιογράφους τριών ευρωπαϊκών μέσων, μεταξύ των οποίων και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ιάπωνας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Έκανε μάλιστα γνωστό ότι έχει εκφράσει τις ανησυχίες αυτές σε υψηλό επίπεδο τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και τη βρετανική πλευρά. «Δεν επιθυμούμε ένα σκληρό Brexit» τόνισε αποκρυσταλλώνοντας με σαφήνεια τη θέση της ιαπωνικής κυβέρνησης στο ζήτημα.
Σε περίπτωση εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, η Ιαπωνία προτίθεται να διαπραγματευτεί μαζί της συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης.

Οι διαπραγματεύσεις για μια νέα εταιρική σχέση Ιαπωνίας-Μεγάλης Βρετανίας αναμένεται να ξεκινήσουν κατά τα τέλη του επόμενου έτους, ανέφερε ο αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης. Επισήμανε επίσης πως οι διαπραγματεύσεις θα κινηθούν στο πρότυπο της εταιρικής σχέσης που έχει η Ιαπωνία με την ΕΕ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!