Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ιαπωνία: Αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο
[Euro2day]: Ιαπωνία: Αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο

[Euro2day]: Ιαπωνία: Αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο

Η παραγωγή αυξήθηκε 0,1% στο μήνα, ποσοστό που συνάδει με τις προβλέψεις των οικονομολόγων. Το αρμόδιο Υπουργείο αναμένει άνοδο 4,5% για τον Νοέμβριο και πτώση 0,6% για το Δεκέμβριο. Εύρωστη η ζήτηση μηχανημάτων από κινέζικα εργοστάσια.

Η ιαπωνική βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο, χάρη στις εξαγωγές ηλεκτρονικών και άλλων προϊόντων προς την Κίνα.

Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, έπειτα από άνοδο 0,6% το Σεπτέμβριο, όπως γνωστοποίησε σήμερα το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Οι οικονομολόγοι του Nikkei επίσης ανέμεναν ανάπτυξη 0,1%.

Παράλληλα, έρευνα του Υπουργείο έδειξε πως η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί κατά 4,5% τον Νοέμβριο και να υποχωρήσει κατά 0,6% το Δεκέμβριο.

Η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύσσεται σταδιακά από τις αρχές του έτους, ωστόσο ο επιχειρηματικός τομέας έχει σε μεγάλο βαθμό «παγώσει» τις δαπάνες δεδομένης της ασαφούς κατεύθυνσης που ακολουθεί η παγκόσμια οικονομία. Αυτό περιορίζει την παραγωγή, τις επενδύσεις και τους μισθούς των εργαζομένων, υπενθυμίζει το MarketWatch.

Από την άλλη, η εύρωστη ζήτηση μηχανικού εξοπλισμού από Κινέζους κατασκευαστές smartphones, έχει υποστηρίξει την παραγωγή της Ιαπωνίας τις τελευταίες λίγες εβδομάδες δίνοντας μια ώθηση στην οικονομία της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!