Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η S&P υποβάθμισε την Αργεντινή σε «επιλεκτική χρεοκοπία»
[Euro2day]: Η S&P υποβάθμισε την Αργεντινή σε «επιλεκτική χρεοκοπία»

[Euro2day]: Η S&P υποβάθμισε την Αργεντινή σε «επιλεκτική χρεοκοπία»

Αναβάλλει πληρωμές ύψους $7 δισ. σε βραχυπρόθεσμους τίτλους που κατέχουν θεσμικοί επενδυτές φέτος και θα επιδιώξει την «εθελοντική αναδιάταξη» μακροπρόθεσμου χρέους ύψους 50 δισ., δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ θα ξεκινήσει συνομιλίες για αποπληρωμές ύψους 44 δισ. που έχει λάβει από το ΔΝΤ.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors προχώρησε στην υποβάθμιση της Αργεντινής σε «επιλεκτική χρεοκοπία», αφότου η χώρα ενημέρωσε ότι θα καθυστερήσει τις πληρωμές σε χρέος ύψους 101 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κυβέρνηση της Αργεντινής θα αναβάλει πληρωμές ύψους 7 δισ. δολαρίων, σε βραχυπρόθεσμους τίτλους που κατέχουν θεσμικοί επενδυτές φέτος και θα επιδιώξει την «εθελοντική αναδιάταξη» μακροπρόθεσμου χρέους ύψους 50 δισ. δολαρίων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών ΕρνάνΛακούνσα το βράδυ της Τετάρτης. Επίσης, θα ξεκινήσει συνομιλίες για αποπληρωμές ύψους 44 δισ. δολαρίων που έχει λάβει από το ΔΝΤ.

Δεδομένου ότι οι νέοι όροι για το βραχυπρόθεσμο χρέος άρχισαν να ισχύουν αμέσως, η S&P θεωρεί ότι αυτή η χρεοκοπία θα «θεραπευτεί» και θα αυξήσει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής στη βαθμίδα CCC- στις 30 Αυγούστου, πρόσθεσε.

Αρνητική αντίδραση των αγορών στο αίτημα της Αργεντινής για αναδιάταξη χρέους

Οι αγορές αντέδρασαν με νευρικότητα χθες Πέμπτη στην Αργεντινήστο αίτημα της κυβέρνησης να υπάρξει αναδιάταξη της οφειλής της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) , καθώς το Μπουένος Άιρες βρίσκεται μπροστά στο επικίνδυνο κοκτέιλ του κρατικού χρέους, του υψηλού πληθωρισμού και των προεδρικών εκλογών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!