Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 14 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: HSBC: Το «μεγάλο σχέδιο» για το ελληνικό πρόγραμμα
[Euro2day]: HSBC: Το «μεγάλο σχέδιο» για το ελληνικό πρόγραμμα

[Euro2day]: HSBC: Το «μεγάλο σχέδιο» για το ελληνικό πρόγραμμα

Οι Ευρωπαίοι πρέπει να διευκρινίσουν ποια μέτρα ελάφρυνσης προτίθενται να λάβουν. Το ΔΝΤ θα συμφωνήσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ενώ η αξιολόγηση αναμένεται να κλείσει στο Εurogroup στις 22 Μαΐου.

Το ΔΝΤ δείχνει πιο πρόθυμο να συμμετάσχει στην ελληνική διάσωση, ωστόσο η ευρωζώνη μάλλον θα χρειαστεί να δεσμευθεί για συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης χρέους, τόνισε σε έκθεσή της η HSBC, σκιαγραφώντας το «μεγάλο σχέδιο» για το ελληνικό πρόγραμμα.

Όπως εκτιμά, η ευρωζώνη θα πρέπει να διευκρινίσει περαιτέρω ποια μέτρα ελάφρυνσης χρέους προτίθεται να πάρει μέχρι το τέλος του προγράμματος, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Το ΔΝΤ έπειτα θα συμφωνήσει να συμμετάσχει στη διάσωση, την ίδια ώρα που ο ESM θα επαναγοράσει τα 14 δισ. ευρώ που εκκρεμούν από το ΔΝΤ -κάτι που από μόνο του είναι μέτρο ελάφρυνσης χρέους, δεδομένου του υψηλού επιτοκίου που χρεώνει το Ταμείο έναντι αυτού του ESM.

Η τράπεζα εκτιμά πως η εαρινή συνάντηση του ΔΝΤ θα προσφέρει περισσότερη σαφήνεια επάνω σε αυτά, αλλά, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σχέδιο, αυτές οι εξελίξεις θα φέρουν το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Eurogroup της 22ης Μαΐου, δηλαδή εγκαίρως, ώστε η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις πληρωμές ομολόγων αξίας επτά δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!