Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: HSBC: Αυξανόμενες οι προκλήσεις στον τομέα της διαχείρισης κινδύνων
[Euro2day]: HSBC: Αυξανόμενες οι προκλήσεις στον τομέα της διαχείρισης κινδύνων

[Euro2day]: HSBC: Αυξανόμενες οι προκλήσεις στον τομέα της διαχείρισης κινδύνων

Ερευνα της HSBC και της FT Remark δείχνει ότι περισσότεροι από τους μισούς CFOs πιστεύουν ότι ο συναλλαγματικός κίνδυνος αποτελεί για την εταιρεία τους τον δυσκολότερα αντιμετωπίσιμο κίνδυνο.

Η πλειοψηφία των Οικονομικών Διευθυντών (CFOs) υποστηρίζει ότι τα κέρδη της εταιρείας τους μειώθηκαν κατά τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω μη-αντιστάθμισης του συναλλαγματικού κινδύνου, σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 200 CFOs και περίπου 300 Treasurers.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την HSBC και την FT Remark, δείχνει ότι περισσότεροι από τους μισούς CFOs πιστεύουν ότι ο συναλλαγματικός κίνδυνος αποτελεί για την εταιρεία τους τον δυσκολότερα αντιμετωπίσιμο κίνδυνο. Οι ανησυχίες αυτές αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη μεταβλητότητα των νομισμάτων σε μια περίοδο μακροοικονομικής και γεωπολιτικής αβεβαιότητας.

Ένα περιβάλλον μεταβαλλόμενων επιτοκίων σε πολλές χώρες έχει, επίσης, επιπτώσεις στα κέρδη των επιχειρήσεων. Το 60% όλων των CFOs ανέφερε ότι τα επιτόκια είχαν αντίκτυπο στα κέρδη τους και το 70% των CFOs στην Αμερική υποστήριξαν ότι η εταιρεία τους υπέστη ζημιά λόγω των αυξανόμενων επιτοκίων. Ωστόσο, σχεδόν οι μισοί από τους CFOs τόνισαν ότι ο κίνδυνος που σχετίζεται με τα επιτόκια είναι ένα θέμα το οποίο μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά.

«Η έρευνα αναδεικνύει πόσο σημαντικό είναι για τις εταιρείες να διαθέτουν ισχυρούς μηχανισμούς διαχείρισης κινδύνων, λαμβάνοντας υπόψη τους το οικονομικό ρίσκο που συνεπάγεται η αναποτελεσματική διαχείρισή τους, ειδικά σ’ ένα ολοένα και πιο αβέβαιο περιβάλλον», δήλωσε ο Frederic Boillereau, Head of Global FX & Commodities και Head of Global Markets Corporate Services της HSBC.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!