Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ διαδηλώνει στη Λωζάνη για το κλίμα
[Euro2day]: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ διαδηλώνει στη Λωζάνη για το κλίμα

[Euro2day]: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ διαδηλώνει στη Λωζάνη για το κλίμα

Οι διαδηλωτές υποδέχθηκαν με επευφημίες τη 17χρονη ακτιβίστρια στην αρχή της πορείας, όπου κάποιοι κρατούσαν πανό με το σύνθημα: Να αλλάξουμε το σύστημα. Οχι το κλίμα. Επόμενη στάση: Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ μετείχε σήμερα μαζί με χιλιάδες νέους σε διαδήλωση που έγινε στη Λωζάνη στην Ελβετία κατά των κλιματικών αλλαγών, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να μετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

«Αν δεν υπάρχει φύση, δεν υπάρχει μέλλον», «Και 1 και 2 και 3 βαθμοί. Είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» ήταν δύο από τα συνθήματα που φώναζαν οι νέοι που είχαν συγκεντρωθεί στη Λωζάνη για να διαμαρτυρηθούν για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Οι διαδηλωτές υποδέχθηκαν με επευφημίες τη 17χρονη ακτιβίστρια στην αρχή της πορείας, όπου κάποιοι κρατούσαν πανό με το σύνθημα: «Να αλλάξουμε το σύστημα. Όχι το κλίμα».

Η πορεία αυτή, στην οποία μετείχαν περίπου 15.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την ελβετική συλλογικότητα Απεργία για το Κλίμα, είχε διοργανωθεί με αφορμή την πρώτη επέτειο του κινήματος Απεργία για το Κλίμα στην Ελβετία.

Οι εκκλήσεις της Τούνμπεργκ, η οποία μετείχε σε διαδήλωση στη Λωζάνη και τον Αύγουστο, είχαν απήχηση ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες στην Ελβετία, όπου πολλές πόλεις και καντόνια κήρυξαν «κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης» καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μετείχαν σε «απεργίες για το κλίμα». Στα τέλη Σεπτεμβρίου οι συμμετέχοντες στη Βέρνη ανέρχονταν σε 100.000.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!