Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Ερχεται βαριά φοροκεντρική λιτότητα
[Euro2day]: Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Ερχεται βαριά φοροκεντρική λιτότητα

[Euro2day]: Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Ερχεται βαριά φοροκεντρική λιτότητα

Σημαντικές ενστάσεις για το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Αποκλίσεις απόδοσης των μέτρων που ελήφθησαν το 2016 κατά 66,9%. Βγάζει κίτρινη κάρτα για τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους και χαρακτηρίζει «τουλάχιστον συζητήσιμες» τις προβλέψεις για ανάπτυξη.

Πέρυσι τέτοια εποχή, ο προϋπολογισμός του 2016 ενσωμάτωνε δημοσιονομικές παρεμβάσεις ύψους 4,191 δισ. ευρώ με αυξήσεις φόρων, περικοπές δαπανών.

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2017, προσγειώνει την απόδοση των συγκεκριμένων δημοσιονομικών παρεμβάσεων στα 1,387 δισ. ευρώ ή 66,9% χαμηλότερα. Επιμέρους η απόκλιση της απόδοσης των παρεμβάσεων στο μέτωπο των δαπανών αγγίζει το 60,2% και στο σκέλος των εσόδων το 73%.

Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνονται στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, αναφορικά με το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2017 εισάγοντας την έννοια της «φοροκεντρικής λιτότητας» στη δημόσια συζήτηση και αποδυναμώνοντας αισθητά τις προβλέψεις δυναμικής ανάπτυξης 2,7% το επόμενο έτος. Για να επιβεβαιωθούν θα πρέπει να συντρέξουν μια σειρά από προϋποθέσεις .

Πέραν των εκτιμήσεων για «τουλάχιστον συζητήσιμες» προβλέψεις οικονομικής μεγέθυνσης και «βραχυπρόθεσμα έντονα υφεσιακού χαρακτήρα του προϋπολογισμού» , τις εντυπώσεις κερδίζουν μάλλον οι αναλύσεις επί των μέτρων που ελήφθησαν μετά τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού και η αποδοτικότητά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!