Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γκούρια (ΟΟΣΑ): Οι εμπορικές εντάσεις πλήττουν την παγκόσμια οικονομία
[Euro2day]: Γκούρια (ΟΟΣΑ): Οι εμπορικές εντάσεις πλήττουν την παγκόσμια οικονομία

[Euro2day]: Γκούρια (ΟΟΣΑ): Οι εμπορικές εντάσεις πλήττουν την παγκόσμια οικονομία

«Ήμασταν στο μέσον της ανάκαμψης, όταν ξεκίνησαν όλες αυτές οι αποφάσεις για το εμπόριο και αυτό όχι μόνο κατέπνιξε την ανάκαμψη, αλλά βασικά παρήγαγε την επιβράδυνση και συνεχίζει να υπάρχει η πιθανότητα για μεγαλύτερη ζημιά», τονίζει.

Οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας καθυστερούν την παγκόσμια ανάκαμψη και συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

«Ήμασταν στο μέσον της ανάκαμψης, όταν ξεκίνησαν όλες αυτές οι αποφάσεις για το εμπόριο και αυτό όχι μόνο κατέπνιξε την ανάκαμψη, αλλά βασικά παρήγαγε την επιβράδυνση και συνεχίζει να υπάρχει η πιθανότητα για μεγαλύτερη ζημιά», δήλωσε ο Άνχελ Γκουρία στο δίκτυο CNBC κατά την έναρξη του Εαρινού Φόρουμ του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

Ο Γκουρία δήλωσε ότι οι εμπορικές εντάσεις επηρεάζουν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις και ότι οδήγησαν τον ΟΟΣΑ να μειώσει σχεδόν κατά 1 ποσοστιαία μονάδα τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη τους τελευταίους 12 μήνες. Πριν από έναν χρόνο προέβλεπε ανάπτυξη 3,9% το 2019, τώρα αναμένει 3,1%. Οι νεότερες οικονομικές προβλέψεις του οργανισμού αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.

«Η αβεβαιότητα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ανάπτυξης και όταν δεν έχεις επενδύσεις λόγω της αβεβαιότητας στο εμπόριο, τότε φυσικά ως γενικός κανόνας, η ανάπτυξη θα μειωθεί και αυτό είναι που συνέβη σε μια σχετικά μικρή χρονική περίοδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!