Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Goldman Sachs: Τέσσερα σενάρια για το πετρέλαιο
[Euro2day]: Goldman Sachs: Τέσσερα σενάρια για το πετρέλαιο

[Euro2day]: Goldman Sachs: Τέσσερα σενάρια για το πετρέλαιο

Πώς αναμένει ο επενδυτικός οίκος να κινηθούν οι πετρελαϊκές τιμές μετά το «χτύπημα» στη Σαουδική Αραβία. Οι εκτιμήσεις για τη διακοπή της παραγωγής και οι «άμυνες» απέναντι σε μεγάλη άνοδο του μαύρου χρυσού.

Για καταστροφή πετρελαϊκών υποδομών ιστορικής σημασίας κάνει λόγο η Goldman Sachs αναφορικά με τις επιθέσεις που έπληξαν τις εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία το Σάββατο.

Ο οίκος προβλέπει ράλι των πετρελαϊκών τιμών βραχυπρόθεσμα (ήδη η πετρελαϊκή τιμή κινείται ως 10% υψηλότερα) λόγω της κλιμάκωσης των απειλών για την παγκόσμια προμήθεια πετρελαίου αλλά και της απειλής για νέες επιθέσεις.

Σημειώνει δε ότι η πορεία της διεθνούς τιμής του πετρελαίου θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το χρόνο αποκατάστασης της ζημιάς και της επιστροφής στην ομαλή παραγωγή πετρελαίου στις εγκαταστάσεις.

Δίνει δε τέσσερα σενάρια για την κίνηση του πετρελαίου:

- Εάν η διακοπή της παραγωγής διαρκέσει για παραπάνω από έξι εβδομάδας, αναμένεται άμεση κίνηση του Brent πάνω από τα 75 δολάρια το βαρέλι. Πιθανή απώλεια παραγωγής στη Σαουδική Αραβία άνω των 4 εκατ. βαρελιών την ημέρα για περισσότερο από τρεις μήνες θα οδηγήσει τις τιμές σταθερά πάνω από αυτά τα επίπεδα.

- Σε περίπτωση πολύ μικρής διακοπής της παραγωγής – για μια εβδομάδα επί παραδείγματι- οι τιμές θα επηρεαστούν κυρίως στα πιο μακροπρόθεσμα συμβόλαια πετρελαίου ώστε να αποτυπώνουν το αυξημένο premium ρίσκου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!