Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Goldman Sachs: Η στερλίνα παραμένει υπερτιμημένη
[Euro2day]: Goldman Sachs: Η στερλίνα παραμένει υπερτιμημένη

[Euro2day]: Goldman Sachs: Η στερλίνα παραμένει υπερτιμημένη

Το βρετανικό νόμισμα θα συνεχίσει να κινείται χαμηλότεροα, υποστηρίζουν αναλυτές της Goldman Sachs. Παραμένει περίπου 10% υπερτιμημένο σε σταθμισμένη βάση.

Η Goldman Sachs προειδοποιεί ότι η στερλίνα δεν είναι ακόμα «φθηνή» όπως ισχυρίζονται πολλοί αναλυτές, παρόλο που έχει ήδη υποχωρήσει 14%.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο διεθνής επενδυτικός οίκος υποστηρίζει πως το βρετανικό νόμισμα παραμένει περίπου 10% υπερτιμημένο σε σταθμισμένη βάση.

«Η υπόθεση για πτώση της στερλίνας σε πιο χαμηλά επίπεδα συνεχίζει να ισχύει, ακόμα και μετά τις πρόσφατες μεγάλες απώλειες και εκτιμούμε πως υπάρχουν καθοδικά ρίσκα στις υφιστάμενες προβλέψεις μας» γράφουν σε σημείωμα προς τους πελάτες με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου οι αναλυτές Robin Brooks και Michael Cahill.

«To βασικό μας συμπέρασμα είναι πως ακόμα και με τις μεγάλες πτώσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα η σταθμισμένη ισοτιμία της στερλίνας παραμένει 10% υπερτιμημένη αν ο στόχος για το μέλλον είναι ένα μικρότερο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Με λίγα λόγια, η στερλίνα δεν είναι ακόμα φθηνή» τονίζουν οι δύο αναλυτές.

Πριν από δύο εβδομάδες η επενδυτική τράπεζα είχε διατηρήσει την τρίμηνη πρόβλεψη της για την ισοτιμία της στερλίνας έναντι του δολαρίου στα 1,2 δολάρια/στερλίνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!