Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: H Glencore αποκαθιστά το μέρισμα
[Euro2day]: H Glencore αποκαθιστά το μέρισμα

[Euro2day]: H Glencore αποκαθιστά το μέρισμα

Η μεταλλευτική εταιρία φαίνεται πως επωφελήθηκε από τις μεταβλητές αγορές εμπορευμάτων φέτος. Η ανάκαμψη στα εμπορεύματα της επιτρέπει να επαναφέρει το μέρισμα που ανέστειλε το Σεπτέμβριο του 2015.

Πάνω από έναν χρόνο αφότου ανέστειλε το μέρισμα εν μέσω αμφιβολιών για την κεφαλαιακή του επάρκεια, ο ελβετικός μεταλλευτικός κολοσσός Glencore ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επαναφέρει τις πληρωμές προς τους επενδυτές το 2017. Πρόκειται για μία ακόμη ένδειξη πως η απότομη ανάκαμψη στις τιμές των εμπορευμάτων φέτος, κλείνει τις πληγές της μεταλλευτικής βιομηχανίας, σχολιάζει το MarketWatch.

Το Σεπτέμβριο του 2015, η εταιρία είχε ενημερώσει ότι σχεδίαζε να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία και να αναστείλει το μέρισμα για να βάλει φρένο στην κατακόρυφη πτώση. Παρά τα επιθετικά σχέδια του διευθύνοντος συμβούλου, Ivan Glasenberg, η μετοχή της Glencore συνέχισε τη βουτιά πέρυσι, ενώ μια μέρα στα τέλη Σεπτεμβρίου υποχώρησε μέχρι και σχεδόν 30%.

Ωστόσο, η μετοχή άρχισε να ανακάμπτει φέτος, χάρη στην απότομη άνοδο στην τιμή του άνθρακα και άλλων εμπορευμάτων. Ένα πρόσφατο άλμα στον χαλκό, ένα από τα σημαντικότερα εμπορεύματα της Glencore, επίσης βοήθησε στην ανάκαμψή της.

«Έχουμε ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις μας και το έχουμε κάνει με έναν τρόπο που έχει διατηρήσει την μακροπρόθεσμη ικανότητα (της εταιρίας) για κέρδη», ανέφερε ο Glasenberg σε σημερινή του ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!