Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γιούνκερ: Ο Ερντογάν αρνείται την βίζα στους πολίτες του
[Euro2day]: Γιούνκερ: Ο Ερντογάν αρνείται την βίζα στους πολίτες του

[Euro2day]: Γιούνκερ: Ο Ερντογάν αρνείται την βίζα στους πολίτες του

«Ο τούρκος πρόεδρος πετά το μπαλάκι στην ΕΕ. Εγώ του το επιστρέφω», δηλώνει ο επικεφαλής της Κομισιόν. Η Τουρκία μετακινείται μακρυά από την Ευρώπη. Οι σχέσεις με τη Ρωσία, το προσφυγικό και η συνεργασία στην άμυνα.

Η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως να ενισχύσει την αμυντική της συνεργασία και να προασπίσει τα οικονομικά της συμφέροντα. Αυτό τονίζει σε συνέντευξη εφ όλης της ύλης ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ στη συνεργαζόμενη με τη EurActiv- Quest France.

Ο κ. Γιούνκερ επιμένει ιδιαίτερα στο θέμα της ασφάλειας, ενώ θυμίζει ότι το σύστημα συνοριοφυλάκων και ακτοφυλακής που εγκρίθηκε μόλις πριν ένα χρόνο είχε ήδη προταθεί από το 2011, αλλά είχε απορριφθεί τότε από όλα τα κράτη μέλη. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής και στις σχέσεις με τη Ρωσία, αποδεχόμενος την ανάγκη στενότερης συνεργασίας, επισημαίνοντας ωστόσο και τα προβλήματα που δημιουργούνται στα ευρωπαϊκά σύνορα αλλά και τη φιλορωσική προπαγάνδα που θεωρεί ότι λειτουργεί στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής επιμένει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί την απάντηση στα μεγάλα ζητήματα που η Ευρώπη αντιμετωπίζει, ενώ καλεί την Τουρκία να αποφασίσει αν θέλει τελικά να γίνει μια μέρα μέλος της ΕΕ.

Αποτελεί η εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ (TTIP);

Είχαμε πολλές δυσκολίες στο να συμφωνήσουμε με την κυβέρνηση Ομπάμα. Αντίθετα με το ότι έχει ειπωθεί, εμείς δεν υποκύψαμε στην τεράστια πίεση από τις ΗΠΑ, ιδιαίτερα στα ζητήματα του δημόσιου τομέα και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!