Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γιόσκα Φίσερ: Τεράστιο λάθος να θέλεις να κάνεις τους Έλληνες Πρώσους προτεστάντες
[Euro2day]: Γιόσκα Φίσερ: Τεράστιο λάθος να θέλεις να κάνεις τους Έλληνες Πρώσους προτεστάντες

[Euro2day]: Γιόσκα Φίσερ: Τεράστιο λάθος να θέλεις να κάνεις τους Έλληνες Πρώσους προτεστάντες

Δεν επιτυγχάνεις τίποτα με το να τους δείχνεις με το δάχτυλο και να στέλνεις γραφειοκράτες από τη Βαυαρία να αναμορφώσουν τη διοίκηση, δήλωσε ο πρώην αντικαγκελάριος της Γερμανίας. Η Ευρώπη χρειάζεται νέο αφήγημα, αλλά χρειάζεται τη συμμετοχή των πολιτών και όχι μόνο των κρατών-μελών.

«Με το να θέλεις να μετατρέψεις τους Έλληνες σε Πρώσους προτεστάντες, με να τους δείχνεις με το δάχτυλο και να στέλνεις γραφειοκράτες από την Βαυαρία για να αναμορφώσουν την διοίκηση, δεν επιτυγχάνεις τίποτα. Είναι ένα τεράστιο λάθος και ισχύει για όλη την Ευρώπη», είπε μεταξύ άλλων ο Γιόσκα Φίσερ, πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Γκέρχαρντ Σρέντερ, στο διεθνές συνέδριο το οποίο διοργανώνει το -προσκείμενο στο κόμμα των Πρασίνων- Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ στο Βερολίνο με θέμα «Η Ευρώπη σε κίνηση; Ιδέες για μια προοδευτική πολιτική», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η Ευρώπη χρειάζεται μεν ένα νέο αφήγημα, αλλά αυτό δεν μπορεί να προκύψει από μεμονωμένους πολίτες ή ηγέτες. Η Ενωμένη Ευρώπη προέκυψε από τις στάχτες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν δηλαδή το αποτέλεσμα μιας τρομερής εμπειρίας και των τραυμάτων που προκάλεσε, δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας ορισμένων μόνον ανθρώπων. Ήταν η επιλογή ανάμεσα στον πόλεμο και την ειρήνη μεταξύ των κρατών. Απαιτείται λοιπόν και η συμμετοχή των πολιτών, όχι μόνον των κρατών-μελών για να προχωρήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!