Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γιατί παραμένει «neutral» για τις τράπεζες η Mediobanca
[Euro2day]: Γιατί παραμένει «neutral» για τις τράπεζες η Mediobanca

[Euro2day]: Γιατί παραμένει «neutral» για τις τράπεζες η Mediobanca

Ξεκινά κάλυψη των ελληνικών τραπεζών με σύσταση «neutral» η Mediobanca Securities. «Κλειδί» για τη συνέχεια η συστημική λύση για τα «κόκκινα» δάνεια. Οι τιμές-στόχοι και γιατί αποτελεί ασφαλέστερο bet η Alpha.

Με συστάσεις «neutral» ξεκίνησε την κάλυψη των Alpha Bank , Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς η Mediobanca Securities.

Ο ιταλικός οίκος θέτει τιμή-στόχο στο 1,45 ευρώ για την Alpha, στο 1,65 ευρώ για την Εθνική και στο 1,30 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως αναφέρει, οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται ακόμη χρόνο και πόρους για να αποκαταστήσουν την υγεία και την κερδοφορία τους. Στην παρούσα φάση, διαπραγματεύονται σε επίπεδα αντίστοιχα των ιταλικών τραπεζών την περίοδο 2008-2013, που σημαίνει ότι οι αγορές θέτουν ένα ασφαλιστικό premium για ρίσκα που είναι δύσκολο να αποτιμηθούν.

Η άσκηση για τα «κόκκινα» δάνεια

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, με βάση τον στόχο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στο 10%, υποδηλώνοντας μειώσεις στα καθαρά έσοδα από τόκους και το κόστος ρίσκου και περιλαμβάνοντας πρόσθετες περικοπές κόστους, η αναπροσαρμοσμένη απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) διαμορφώνεται στο 6,5% για την Alpha, στο 5,2% για την Πειραιώς και στο 2,5% για την Εθνική.

Υποθέτοντας ένα κόστος ιδίων κεφαλαίων 12% μετά το «ξεκαθάρισμα», ο οίκος εκτιμά ότι η αποτίμηση της Alpha και της Πειραιώς περιλαμβάνει ήδη το 85% και το 50% αντίστοιχα των εκτιμώμενων πρόσθετων κεφαλαίων που απαιτούνται για τη μείωση του δείκτη NPE στο 10%, ενώ η αγορά δεν αποτιμά το σχετικό ρίσκο για την Εθνική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!