Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Gfk: Σταθερό το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία
[Euro2day]: Gfk: Σταθερό το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία

[Euro2day]: Gfk: Σταθερό το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία

Ο δείκτης της εταιρείας έρευνας αγοράς, που βασίζεται σε περίπου 2.000 Γερμανούς, διατηρήθηκε στις 10,7 μονάδες, μετά την υποχώρηση των προηγούμενων δύο μηνών. Οι αναλυτές περίμεναν να διολισθήσει στις 10,6. Ποια η τάση για αγορές και μελλοντικό εισόδημα.

Αμετάβλητο παρέμεινε το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία, καθώς μπαίνουμε στον Ιούλιο, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνα αγοράς GfK, καθώς οι φόβοι για εμπορική σύγκρουση μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών επηρεάζουν τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Η ιδιωτική κατανάλωση έχει γίνει η βασική πηγή οικονομικής επέκτασης στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια, με υποστήριξη από τα ρεκόρ στην απασχόληση, την αυξημένη εργασιακή ασφάλεια, τις αυξήσεις μισθών και τα χαμηλά κόστη δανεισμού.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του GfK, που βασίζεται σε περίπου 2.000 Γερμανούς, διατηρήθηκε στις 10,7 μονάδες, μετά την υποχώρηση των προηγούμενων δύο μηνών. Οι αναλυτές δημοσκόπησης του ειδησεογραφικού πρακτορείου προέβλεπαν ότι θα διολισθήσει στις 10,6 μονάδες.

Ωστόσο, ο δείκτης που μετράει την τάση των καταναλωτών για αγορές ενισχύθηκε στις 56,3 μονάδες ενώ και οι προσδοκίες για το εισόδημα ήταν αυξημένες, στις 57,6 μονάδες, με ώθηση από την ισχυρή αγορά εργασίας και τη μεγάλη ζήτηση για εργαζόμενους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!