Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: GfK: Υποχωρεί και πάλι η βρετανική καταναλωτική εμπιστοσύνη
[Euro2day]: GfK: Υποχωρεί και πάλι η βρετανική καταναλωτική εμπιστοσύνη

[Euro2day]: GfK: Υποχωρεί και πάλι η βρετανική καταναλωτική εμπιστοσύνη

Ο δείκτης της ερευνητικής εταιρίας υποχώρησε κατά πέντε μονάδες τον Νοέμβριο και διαμορφώθηκε στο -8. Οι Βρετανοί ανησυχούν και πάλι για την οικονομική τους κατάσταση, αλλά περισσότερο για τη γενική οικονομική κατάσταση της χώρας τους.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία θα υποχωρήσει κι άλλο τον Νοέμβριο, καθώς οι Βρετανοί ήταν ακόμη πιο ανήσυχοι για την οικονομική τους κατάσταση και για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας τους ερχόμενους μήνες, όπως κατέδειξε έρευνα της GfK που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το βαρόμετρο της GfK UK για την καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε κατά πέντε μονάδες τον Νοέμβριο, έπειτα από πτώση δύο μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και διαμορφώθηκε στο -8.

Αντίθετα, οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal και του Nikkei ανέμεναν αμετάβλητη ανάγνωση, τονίζει το MarketWatch.

Η πτώση του Νοεμβρίου τοποθετεί τον δείκτη κοντά στο επίπεδο που είδαμε για τελευταία φορά, στον άμεσο απόηχο του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, οπότε κατέγραψε την πιο απότομη βουτιά του εδώ και μία γενιά. Ακολούθως η εμπιστοσύνη ανέκαμψε τον Σεπτέμβριο και βρέθηκε σε προ-Brexit επίπεδα.

Ωστόσο, η διάθεση των Βρετανών καταναλωτών υποχωρεί και πάλι, διότι είναι πιο απαισιόδοξοι σχετικά με τη γενική οικονομική κατάσταση της χώρας, έδειξαν τα στοιχεία της GfK.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!