Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Απίθανο να μπούμε σε παρατεταμένη ύφεση
[Euro2day]: Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Απίθανο να μπούμε σε παρατεταμένη ύφεση

[Euro2day]: Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Απίθανο να μπούμε σε παρατεταμένη ύφεση

«Η γερμανική οικονομία παραμένει σε στασιμότητα. Η οικονομική δραστηριότητα είναι τελματωμένη στο τρέχον επίπεδο», εκτιμά.

H γερμανική οικονομία είναι απίθανο να διολισθήσει σε παρατεταμένη ύφεση, παρά το ότι βρίσκεται σε αδύναμη φάση, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας.

Η γερμανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί ελαφρά στο τρίτο τρίμηνο, όπως και στο δεύτερο, καθώς οι εξαγωγές έχουν εξασθενίσει λόγω των αβεβαιοτήτων που συνδέονται με την προγραμματισμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και τις εμπορικές συγκρούσεις. Η τεχνική ύφεση, που αναμένεται για το τρίτο τρίμηνο, θα έρθει μετά από εννιά συνεχόμενα έτη ανάπτυξης, τροφοδοτημένης κυρίως από την έκρηξη των εξαγωγών στην Κίνα και πιο πρόσφατα από την κατανάλωση που έχει υποστηριχθεί από τα χαμηλά επιτόκια στην Ευρωζώνη.

«Μία ισχυρότερη επιβράδυνση ή μία σημαντική ύφεση δεν αναμένονται σήμερα», ανέφερε το υπουργείο, σημειώνοντας: «Η εξωστρεφής γερμανική βιομηχανία αντιμετωπίζει ένα αδύναμο παγκόσμιο εμπόριο, μία στασιμότητα του μεταποιητικού τομέα παγκοσμίως και μία πτώση της ζήτησης για αυτοκίνητα». «Η γερμανική οικονομία παραμένει σε στασιμότητα. Η οικονομική δραστηριότητα είναι τελματωμένη στο τρέχον επίπεδο», πρόσθεσε.

Οικονομολόγοι έχουν εκφράσει ανησυχία ότι η κάμψη του μεταποιητικού τομέα θα διαχυθεί νωρίτερα ή αργότερα σε άλλους τομείς της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, η εύρωστη αγορά εργασίας της οποίας αρχίζει να αισθάνεται τις συνέπειες της πίεσης. Το γερμανικό υπουργείο ανέφερε ότι η ανάπτυξη στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών αντισταθμίζει σε μεγάλο βαθμό την ύφεση στον μεταποιητικό τομέα.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό την Αγγελα Μέρκελ δεν έχει ενδώσει στις φωνές για ένα πακέτο στήριξης που θα αντιμετωπίσει την επιβράδυνση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!