Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Βυθίστηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο
[Euro2day]: Γερμανία: Βυθίστηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο

[Euro2day]: Γερμανία: Βυθίστηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο

Η ζήτηση για made in German συμβόλαια σημείωσε πτώση 2,7% σε σύγκριση με τον Ιούνιο, όταν είχαν αυξηθεί κατά το ίδιο μέγεθος. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα διολισθήσουν κατά 1,4%. Τι βλέπει το υπουργείο Οικονομικών. Ανησυχίες για ύφεση.

Υποχώρησαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Ιούλιο, ενισχύοντας τις ανησυχίες για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η ζήτηση σημείωσε πτώση κατά 2,7% σε σύγκριση με τον Ιούνιο, όταν είχαν αυξηθεί κατά το ίδιο μέγεθος. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα διολισθήσουν κατά 1,4%. Οι παραγγελίες εκτός ευρωζώνης βυθίστηκαν.

Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι «υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων διεθνών εμπορικών συγκρούσεων και των μέτριων προσδοκιών των επιχειρήσεων στον τομέα της μεταποίησης, δεν υπάρχει καμία θεμελιώδης βελτίωση της δυναμικής για τους επόμενους μήνες».

Yπενθυμίζεται ότι η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε το δεύτερο τρίμηνο, ενώ η Bundesbank έχει προειδοποιήσει ότι είναι πιθανό να σημειώσει ίδια κίνηση και το τρίτο τρίμηνο. Οι πιο αδύναμες εξαγωγές ήταν ο βασικός λόγος για την αρνητική κίνηση.

Την ίδια ώρα, το επενδυτικό κλίμα βυθίστηκε στο πιο χαμηλό από το 2012, τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Ifo και τα στοιχεία που δημοσίευσε στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Ο δείκτης του γερμανικού ινστιτούτου διολίσθησε στις 94,3 μονάδες από την αναθεωρημένη μέτρηση των 95,8 του Ιουλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!