Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Στο 0,6% υποβαθμίζει η Bundesbank την ανάπτυξη φέτος
[Euro2day]: Γερμανία: Στο 0,6% υποβαθμίζει η Bundesbank την ανάπτυξη φέτος

[Euro2day]: Γερμανία: Στο 0,6% υποβαθμίζει η Bundesbank την ανάπτυξη φέτος

Η κεντρική τράπεζα ανέμενε προηγουμένως ότι η οικονομία θα «τρέξει» με ρυθμό 1,6%. Χαμηλότερα και η πρόβλεψη για την επόμενη χρονιά, αλλά και ο πληθωρισμός. Συρρικνώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα. Πτώση 1,9% της βιομηχανικής παραγωγής.

Μειώνει την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη και το μεγαλύτερο μέρος της εκτίμησης για τον πληθωρισμό η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, καθώς η αδύναμη εξωτερική ζήτηση θα αντισταθμίσει την ισχυρή ανάπτυξη της εγχώριας κατανάλωσης και των επενδύσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, η Bundesbank αναμένει αύξηση του ΑΕΠ στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία κατά 0,6% φέτος, από 1,6% που ανέμενε στην πρόβλεψή της τον Δεκέμβριο.

Υποβαθμίζει επίσης και την πρόβλεψη για την ανάπτυξη του 2020, στο 1,2% από 1,6%.

Ο πληθωρισμός αναμένεται φέτος να διαμορφωθεί στο 1,4%, με την τράπεζα να ρίχνει την πρόβλεψή της για το 2020 στο 1,5% από 1,8% και πάντως πολύ χαμηλότερα από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για λίγο κάτω από το 2%.

Πτώση 1,9% της βιομηχανικής παραγωγής

Την ίδια ώρα, υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομίας την Παρασκευή.

Η παργωγή κινήθηκε αρνητικά κατά 1,9%, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα ανέμεναν πτώση κατά 0,5%.

Σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 1,8%, ενώ η ανάγνωση του Μαρτίου αναθεωρήθηκε σε άνοδο ύψους 0,5%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!