Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Το SPD αυξάνει την πίεση στην κυβέρνηση για τη Huawei
[Euro2day]: Γερμανία: Το SPD αυξάνει την πίεση στην κυβέρνηση για τη Huawei

[Euro2day]: Γερμανία: Το SPD αυξάνει την πίεση στην κυβέρνηση για τη Huawei

Με επιστολή τους οι Σοσιαλδημοκράτες υπενθυμίζουν στον υπουργό Οικονομίας την υπόσχεσή του να υποβάλει σχέδιο νόμου για την αυστηροποίηση των απαιτήσεων ασφαλείας του δικτύου 5G «αμέσως, ακόμα και τον Ιανουάριο».

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) αυξάνει την πίεση στον xριστιανοδημοκράτη (CDU) Υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ στο θέμα του κινέζικου προμηθευτή εξοπλισμού δικτύων Huawei, γράφει σήμερα η οικονομική εφημερίδα “Handelsblatt”, επικαλούμενη σχετική επιστολή του SPD προς τον δεύτερο, με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2020.

Σε αυτήν οι Σοσιαλδημοκράτες υπενθυμίζουν στον πολιτικό του CDU την υπόσχεσή του να υποβάλει σχέδιο νόμου για την αυστηροποίηση των απαιτήσεων ασφαλείας του δικτύου 5G «αμέσως, ακόμα και τον Ιανουάριο». Αυτό το νομοσχέδιο θα πρέπει «να περιέχει ιδίως διατάξεις για τον κατάλογο των μέτρων ασφαλείας σύμφωνα με το άρθρο 109 του γερμανικού νόμου περί τηλεπικοινωνιών (TKG), συμπεριλαμβανομένης της επαλήθευσης της αξιοπιστίας των προμηθευτών εξοπλισμού δικτύου και της χώρας κατασκευής», αναφέρεται στην επιστολή.

«Αυτό το σημείο είναι κεντρικής σημασίας στη συζήτηση περί τη Huawei, διότι κατά τη γνώμη της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών και των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, οι Κινέζοι πάροχοι θα μπορούσαν να θεωρηθούν μη αξιόπιστοι», όπως σημειώνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!