Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Πώς οι εκλογές στη Θουριγγία αλλάζουν το πολιτικό τοπίο
[Euro2day]: Γερμανία: Πώς οι εκλογές στη Θουριγγία αλλάζουν το πολιτικό τοπίο

[Euro2day]: Γερμανία: Πώς οι εκλογές στη Θουριγγία αλλάζουν το πολιτικό τοπίο

Χωρίς τη συμμετοχή της Αριστεράς δεν πρόκειται να συσταθεί κυβέρνηση στο κρατίδιο της Θουριγγίας. Ενδείξεις για αλλαγή πλεύσης στους Χριστιανοδημοκράτες στο θέμα συνεργασιών. Επιπτώσεις στους Σοσιαλδημοκράτες.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα αποτελέσματα των εκλογών στη Θουριγγία θα οδηγήσουν σε πολιτικές ανακατατάξεις στη Γερμανία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας τα κεντροδεξιά και κεντροαριστερά κόμματα Χριστιανοδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι δεν συγκεντρώνουν σε εκλογές τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για να σχηματίσουν από κοινού κυβέρνηση σε επίπεδο κρατιδίου. Επίσης για πρώτη φορά σε επίπεδο κρατιδίου, το κόμμα «Η Αριστερά» αναδεικνύεται πρώτο κόμμα. Και από το γεγονός ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις στη Θουριγγία αποκλείουν μια συνεργασία με την ξενοφοβική και λαϊκιστική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) προκύπτει ότι χωρίς την Αριστερά δεν πρόκειται να συσταθεί κυβέρνηση.

Το ερώτημα της συμμετοχής, τίθεται πρωτίστως στους Χριστιανοδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους και λιγότερο στους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, που τα περασμένα πέντε χρόνια ήταν κυβερνητικοί εταίροι του κόμματος «Η Αριστερά» στη Θουριγγία. Ο νικητής, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Μπόντο Ράμελο, πάντως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με όλα τα κόμματα εκτός από το AfD.

Συνεργασία Αριστεράς-Χριστιανοδημοκράτων;

Μέχρι στιγμής Χριστιανοδημοκράτες και Φιλελεύθεροι απέρριπταν κάθε κυβερνητική συνεργασία με την Αριστερά επειδή τη θεωρούν διάδοχο του κουμμουνιστικού κόμματος SED, το οποίο κυβερνούσε την πρώην Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας ως το 1990.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!