Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Νέες απώλειες για την Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ δείχνει δημοσκόπηση
[Euro2day]: Γερμανία: Νέες απώλειες για την Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ δείχνει δημοσκόπηση

[Euro2day]: Γερμανία: Νέες απώλειες για την Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ δείχνει δημοσκόπηση

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη μέτρηση του περασμένου Δεκεμβρίου, αμέσως μετά την εκλογή της στην ηγεσία του CDU, η διάδοχος της ‘Αγγελα Μέρκελ έχει χάσει 12 ποσοστιαίες μονάδες δημοτικότητας.

Νέες απώλειες σε δημοτικότητα καταγράφει η αρχηγός της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η οποία από την εκλογή της τον περασμένο Δεκέμβριο έχει χάσει 12 ποσοστιαίες μονάδες, κυρίως σε ό,τι αφορά τους νέους, τους υποστηρικτές του ίδιου του κόμματός της, αλλά και τους κεντρώους ψηφοφόρους.
Σύμφωνα με το «Βαρόμετρο Τάσεων» που διενεργείται από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και n-tv, στο ερώτημα της απευθείας εκλογής Καγκελαρίου, η νέα αρχηγός του CDU χάνει πέντε μονάδες έναντι της αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες, εξακολουθεί ωστόσο να προηγείται καθαρά, με ποσοστό 36% έναντι 15% της κυρίας Νάλες. Στο ίδιο ερώτημα έναντι του Αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς, η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ χάνει έξι μονάδες και προηγείται με 31% έναντι 24%.

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη μέτρηση του περασμένου Δεκεμβρίου, αμέσως μετά την εκλογή της στην ηγεσία του CDU, η διάδοχος της ‘Αγγελα Μέρκελ έχει χάσει 12 ποσοστιαίες μονάδες δημοτικότητας, με ενδεικτικό το γεγονός ότι στις ηλικίες 18-29 ετών χάνει 19 μονάδες (από 37% σε 18%), ενώ μεταξύ των υποστηρικτών του κόμματός της, χάνει 15 μονάδες (από 78% σε 63%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!