Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Κρατικό ταμείο-ασπίδα απέναντι στις εξαγορές κρίσιμων επιχειρήσεων
[Euro2day]: Γερμανία: Κρατικό ταμείο-ασπίδα απέναντι στις εξαγορές κρίσιμων επιχειρήσεων

[Euro2day]: Γερμανία: Κρατικό ταμείο-ασπίδα απέναντι στις εξαγορές κρίσιμων επιχειρήσεων

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να περάσει νέα νομοθεσία που να συστήνει το επενδυτικό ταμείο έως τα τέλη του έτους, ούτως ώστε να μπορεί να τεθεί σε λειτουργία το 2020.

Η Γερμανία σχεδιάζει να θεσπίσει νομοθεσία έως τα τέλη του 2019 για να συστήσει ένα κρατικό ταμείο το οποίο θα μπορεί να προστατεύει σημαντικές εταιρίες απέναντι σε εξαγορές από κινεζικές και άλλες εταιρίες, σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ πρότεινε τη σύσταση του ταμείου τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο μιας περισσότερο αμυντικής βιομηχανικής στρατηγικής και τρεις αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι η κυβέρνηση εργάζεται τώρα σε προσχέδια νόμων προκειμένου να συσταθεί και να τεθεί σε λειτουργία το ταμείο τον επόμενο χρόνο.

Δύο υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, που δεν κατονομάζονται, δήλωσαν ότι η ιδέα ήταν το κρατικό επενδυτικό ταμείο να συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα κατά την απόκτηση ποσοστών σε εταιρίες προκειμένου να αποτρέπονται μη καλοδεχούμενες εξαγορές.

Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι το κράτος θα μπορούσε να αγοράσει αρχικά ένα ποσοστό και στη συνέχεια να το πουλά το συντομότερο δυνατόν σε ιδιώτες επενδυτές ενώ άλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι το ταμείο θα μπορούσε να συνεργάζεται εξ αρχής με ιδιώτες επενδυτές.

«Στο παρελθόν, η Γερμανία ήταν πολύ απρόθυμη στον καθορισμό των εθνικών της συμφερόντων. Αυτό τώρα αλλάζει», δήλωσε ο πρώτος αξιωματούχος από την κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!